Tekil mesaj gösterimi
Alt 07 Şubat 2023, 00:19   #1
Çevrimdışı
rainbow6 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Exclamation Depremzedenin feryadı: Burası bitik öyle ekranda dedikleri gibi değil

Depremzedenin feryadı: Burası bitik öyle ekranda dedikleri gibi değil

Alıntı:
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin vurduğu Adıyaman'da bulunan bir depremzedenin Milli Gazete'ye açıklamaları depremin büyüklüğünün ortaya koydu: “Öyle ekranda dedikleri gibi değil”

Kahramanmaraş’ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler sonrası ölü sayısı 2000'e dayandı. Deprem Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye'yi etkiledi.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar’ın saat 22.08’deki açıklamasına göre, Kahramanmaraş'taki depremlerde can kaybı sayısı 1762'ye yükseldi. Yaralı sayısı ise 12 bin 68 oldu.

Deprem bölgelerinde bulunan Millî Gazete okuyucularından da bölgelerdeki son duruma ilişkin bilgiler geliyor.

Kahramanmaraş merkezli depremden yıkıcı şekilde etkilenen illerden biri olan Adıyaman’da da durum çok kötü.

“HER YERE EKİP GÖNDERDİK DENİYOR AMA…”
Milli Gazete okuyucusu F.Ç. Adıyaman’daki yıkımın boyutunu şu cümlelerle aktardı;


“Adıyamandayım. Burası bitik. Devletimiz bu facia karşısında her yere yetişemiyor doğru ama medyada her yere ekip gönderdik deniyor ama Adıyaman’ın durumu çok ağır. Görmeniz gerek. Sadece Adıyaman merkezde benim saydığım 150’den fazla yüksek katlı bina yerle bir. Bu sadece şehrin bir bölümü diğer yerlere ulaşamadım. Sadece benim akraba ve tanıdıklarımdan 200’den fazla kişi enkaz altında. Ekmek, su yok. Diğerlerini saymaya gerek yok. Elektrik yok. Tüm altyapı çökmüş.

“ÖYLE EKRANLARDA DEDİKLERİ GİBİ DEĞİL”
Müthiş bir soğuk var. enkazda kalanlar bugün yaşıyorlarsa dahi soğuktan vefat eder. Tüm market ve fırınlar enkaz ve artçı depremden dolayı çalışmıyor. Battaniye dağıtımı yapılabilseydi soğuktan millet bir nebze korunurdu. Yakıt olmadığından aracın içinde bu geceden sonra beklemenin anlamı kalmayacak. Yani her şey lazım doğru ama temel ihtiyaç olan ekmek su ve battaniye acil lazım. Kullanılacak ev kalmadı. Öyle ekranda dedikleri gibi değil.”
++


Hatay'da arkadaşım var. 16-17 gibi güç bela ulaştım. Burası felaket diyordu. İnsanlar ne yapacağını bilmiyor (arama, kurtarma, barınma v.s için) , çünkü tek bir yetkili yok diyordu.

Yardım gitmeyen yerleri belirtenler, iktidar trolleri tarafından linç ediliyor, hain ilan ediliyor. İktidar desen her yere ulaştık, siyaset yapmayın diyor.

Delirmemek el değil. Nasıl bir döneme denk geldik ya RAB.



------------------------------------------------------
“İnançlarınız sizi iyi bir insan yapmaz, davranışlarınız yapar.”
------------------------------------------------------
  Alıntı