Tekil mesaj gösterimi
Alt 18 Şubat 2023, 22:12   #4
JConsult
Regex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: Küçükken öyle olduğunu sandığınız şeyler

Yıl 1998 veya 1999. O zamanlar Almanya henüz para birimi olarak Euro'ya geçmemişti; Mark kullanılıyordu. Bizim ailede de baba tarafında Almancı çok. Rahmetli babaannemle rahmetli büyükbabam yılda 6 ay Almanya, 6 ay Türkiye yaparlardı. Dolayısıyla bu "Mark" para birimini çok sık duyuyordum.

Gelelim asıl meseleye. 5-6 yaşlarındaydım. Sezen Aksu'nun "Adı Bende Saklı" adlı şarkısı pek meşhurdu o sıralar. Radyolarda istisnasız her vakit çalınırdı. Ben de sözlerini ezberlemiştim. Ama "evli barklı" ikilemesini o yaşta bilmediğimden olsa gerek, şarkıyı; "Uzak diyarlarda, evli marklı..." şeklinde anlamıştım ve öyle eşlik eder, öyle söylerdim.

Biraz zorlama gibi duruyor ama trollemiyorum yeminle. O değil de neyse ki bu anıda vuku bulan durum bilinçaltımı esir alıp, benliğimi ele geçirmemiş ve beni o kadar da paragöz bir insan yapmamış. Elin çocuğu Delikanlım'daki hafife almayı Afife abla anlar tamam da, benim yanlış anladığım şeye bak. Lan o yaşta kim bilecek markı doları?

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı