Tekil mesaj gösterimi
Alt 19 Şubat 2023, 19:16   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Bakras Kalesi | Antakya - Hatay

Bakras Kalesi | Antakya - Hatay



Kalenin yapılış tarihi tam olarak bilinmemekte ancak çeşitli rivayetler anlatılmaktadır. Bu rivayetlerden birine göre kale Ammurabi Kralı Dakianus tarafından yapılmıştır. Anlatıya göre Dakianus’un eşi Bağrez buradan geçerken atının uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybetmiştir. Kral çok sevdiği eşinin anısına bu kaleyi yaptırmış ve kaleye eşinin adını (Bağrez) koymuştur.

Bakras Kalesi’nin, Büyük İskender’in bölgeyi ele geçirdiğinde de var olduğu, daha sonra Romalılar ve Bizanslılar tarafından da kullanıldığı düşünülmektedir. Yavuz Sultan Selim’in 1516 senesinde bölgeyi fethetmesinin ardından, önemli sınır kalesi konumundan uzaklaşmış bir iç kale durumuna gelmiştir.

Bakras Kalesi’nin kuzeyi uçurumlarla çevrili yüksek bir noktada, hâkim bir konuma sahiptir. Kalenin girişine köyün güneyinden bir patika yolla çıkılmakta ve kapıya doğu tarafından ulaşılmaktadır. Birçok yeri hala ayakta durmakta, bütün bakımsızlığına rağmen heybetini korumakta ancak kaderine terkedilmiş, onarılıp turizme kazandırılmayı beklemektedir.

Antakya kent merkezine 32 km uzaklıkta bulunmaktadır. Kaleye, Antakya - İskenderun yolunun 27. kilometresinden Ötençay (Bakras) Yolu’ndan sola dönülüp yaklaşık 5 km ilerlenerek ulaşılmaktadır.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı