Tekil mesaj gösterimi
Alt 10 Mart 2023, 10:45   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Burçların Karantinada Farkına Vardıkları Yönleri!

Burçların Karantinada Farkına Vardıkları Yönleri!

Koç: “Hayatta Her Şeye Hazırlık Olmak Gerekirmiş”
Sen bu hayata bir köşede oturup, kukumav kuşu gibi düşünmek için gelmedin. Kafana koyduğun her şey için harekete geçmek ya da hedeflerin için kimsenin gözünün yaşına bakmamak senin kanında var. Peki, karantinada ne derece mümkün oldu bunlar? Neredeyse hiç! Sen de fark ettin ki yarın yokmuşçasına yaşamak pek de mantıklı bir hareket değil, hayatta her şeye hazırlıklı olmak gerekirmiş.

Boğa: “Ben Zaten Karantinada Yaşıyormuşum”
Evden zorunlu olmadıkça çıkmamak, kalabalık ortamlardan uzak durmak, günlük yaşamda sosyal mesafeyi mümkün mertebe korumaya çalışmak… Evet, tam da düşündüğün gibi. Sen koronadan önce de karantinada yaşıyormuşsun meğer! O yüzden evde iki gün oturan insanların şikayetlerini anlaman mümkün değil. Bildiğin yoldan ilerlemeye devam et, sahiden bu en güvenlisi.

İkizler: “İnternet Eşi Benzeri Bulunmaz Bir Nimetmiş”
Seninle aynı düşünceyi paylaşıyoruz. Karantinaya internetin olmadığı bir yılda girdiğimizi hayal etmek zinhar mümkün değil. Ne mesajlaşacak birileri var, ne dinlenecek podcastler var, ne de zamanı unutacağın zoom toplantıları… Koca evde sen ve konuştuğunda yanıt vermeyen eşyalar. Haklısın, internet sahiden de eşi benzer bulunmaz bir nimet.

Yengeç: “Her Şeye Rağmen Şükretmek Gerekirmiş”
Her ne kadar kulağa klişe gibi gelse her şeyin başı sağlık. Bunu bildin, bunu söyledin her zaman. Sonuna kadar haklısın da! İptal edilen etkinlikler, yavaş yavaş kesilen ziyaretler, en iyi ihtimalle kamera karşısında yapılan görüşmeler… Hepsi hallolur, hepsinin bir çözümü var. Sen yeter ki sağlıklı kal. Dememiz o ki dünya tepe taklak giderken bile rahatlıkla nefes aldığın için dua et. Bunu bulamayanlar da var.

Aslan: “Lüks Olmadan Da Yaşamak Mümkünmüş”
Eğri oturup, doğru konuşalım. Sen seviyorsun bir kere her şeyin en kalitelisinin sende olmasını. Herkes ne giydiğine şöyle bir dönsün baksın, mümkünse sorsun hatta “Üzerindekini çok güzel, nereden aldın?” Gel gör ki içinde yaşadığımız dönem, hepimize birçok ders verdi. Sen de farkındasın aslında sağlıkla kullanamadıktan sonra aldığın şeylerin ne önemi var ki? Pekâlâ lüks olmadan da yaşam mümkünmüş yani.

Başak: “Haklıymışım!”
Evet, sen demiştin! Kişisel temizliğine dikkat etmeyenler, dokunduğu yerlerin hijyenik olup olmadığını önemsemeyenler, yediği yemeğin hangi şartlarda önüne geldiğini bilmeyenler… Şu an dünya bu haldeyse suç sizin. Günahı boynunuza! Hâlâ ağzın açık izliyorsun kişisel temizlik kurallarını yeni öğrenenleri. Sahiden bu zamana kadar olması gerekenin bu olduğunu kimse onlara öğretmedi mi?

Terazi: “Yalnız Kalmak Da Bir İhtiyaçmış”
Kim derdi senin için aylarca kimselerle görüşmeden evinde bir başına oturacak diye… İşin garibi insan bir noktadan sonra seçilmiş yalnızlığın bir ihtiyaç olduğunun farkına varıyor. Sence de öyle değil mi? Ne gereksiz samimiyetler ne de laf olsun diye sözlenen sözler var. Herkes rengini belli etti karantinada. Bile isteye yalnız kalmak bir lütuf, sen kimseyi takma.

Akrep: “Çözümü Olmayan Şeyler İçin Kaygılanmak Yersizmiş”
Biliyoruz ki en nefret ettiğin huyun, uykularını kaçıracak derecede bir şeyleri kafana takman. Olabilecek en kötü olasılıkları kafanda evirip çevirmek, hayatındaki insanların yarın bir gün karşına nasıl çıkabileceklerini düşünmek, geçmişte yapılan davranışların altında yatan sebepleri incelemek… Karantinada uzun uzun düşünme fırsatın olduğunda sen de fark ettin. Çözümü olmayan şeyler için kaygılanmak zaman kaybından bir şey değil. Bazen her şeyi akışına bırakmak gerekir.

Yay: “Evde De Yapacak Çok Şey Varmış”
“Eve boş yere kira ödüyorum” diye düşündüğün çok olmuştur kesin. Dışarıda sevdiklerinle vakit geçirmekten, biri bitmeden diğerini planladığın seyahatlerinden evde zaman geçirmeye vakit kalmıyor ki… Peki ya şimdi? Korona en çok senin yoluna taş koydu bile denebilir. Farkına vardıysan, evde de pekâlâ yapılacak çok şey bulunabilirmiş.

Oğlak: “Tek Maille De İşler Çözülebilirmiş”
Koronanın iş hayatına kayda değer bir katkı sunduğu kesin. Öyle sabah karanlığında yola düşmeler, bitmek bilmeyen mesailer ya da balık istifi gibi otobüslerde eve dönme devri bitti. Evden çalışırken aydınlandığın konu ise belli; bir yere varmadan saatlerce süren toplantılar yerine tek bir mail yollamak da yeterliymiş. Ofise geri döndüğünde hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı kesin.

Kova: “İnsan Her Şeye Alışabilirmiş”
Biri çıkıp deseydi bir gün hoşuna gitmeyen şeyler için muhalefet etmek yerine sessizlikle kabulleneceksin diye, asla inanmazdın herhalde. Karantinada kendi kendine kaldığında içten içe fark ettin ki insan her şeye zamanla alışabilirmiş. Yel değirmenlerine karşı yapılan savaşlar yerine insanın mevcut şartlara uyum sağlaması da mutluluk getirebilirmiş.

Balık: “İnsan Değişmedikçe Hayat Değişmezmiş”
Zamanında çok dedin “Ah biraz daha zamanım olsa…” Öyle ki izlenecek filmler, okunacak kitaplar, yapılacak işler gırla! Karantinada evlerimize çekildiğimizde sen de fark ettin ki kişi kendini disipline etmedikten sonra bolca zamanı olsa da fayda yok. Yine istenen şeyler için vakit yetmiyor asla.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı