Yanıt: Pamukkale üniversitesi
Uluslararası Bir Üniversite
Üniversitenin halen EUA, Uluslararası Üniversiteler Birliği (International Associationof Universities) ve Magna Charta Universitatum uluslararası üyelikleri mevcuttur.
Diploma Eki Etiketi (DE) hedefine 2011 yılında, Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) Etiketi hedefine ise 2012 yılında ulaşılmıştır.
DE (Diploma Supplement), yükseköğretim diplomasına ek olarak verilen ve mezuniyetle beraber başarılı olarak tamamlanmış olan çalışmaları içerik, düzey, bağlam ve kullanım alanı olarak standart bir şekilde tanımlayan belgedir. DE; kuruma şeffaflık sağlamasının yanı sıra diploma, derece, sertifika gibi vasıfların akademik ve profesyonel olarak tanınmasına yardımcı olmaktadır.
AKTS (European Credit Transfer System, ECTS), Avrupa Yükseköğretim Alanında eğitim öğretim çalışmalarının şeffaflaşmasını ve tanınırlığını sağlayan bir sistemdir. Farklı üniversiteler arasında eğitim öğretim deneyimlerinin paylaşılmasını esas alarak daha fazla öğrenci hareketliliğini sağlamakta ve öğrencilerin farklı üniversitelerde eğitim-öğretim alarak daha esnek dereceler almasını sağlamaktadır.
Pamukkale Üniversitesi, Türkiye’deki üniversiteler arasında DE Etiketine sahip 12. ve AKTS Etiketine sahip 6. üniversite olma başarısına sahiptir.
|