Tekil mesaj gösterimi
Alt 26 Mart 2023, 18:02   #1
Çevrimdışı
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü ile ilgili Bilgi ve Yazılar

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü ile ilgili Bilgi ve Yazılar



Nasıl Ortaya Çıkmıştır? Tarihçesi Nedir?

Dünya Tiyatrolar Günü’nün kökenleri, 1950’li yıllara kadar uzanmaktadır. Bu yıllarda, Uluslararası Tiyatro Enstitüsü tarafından dünya çapında tiyatro faaliyetlerinin koordinasyonu ve desteklenmesi amacıyla çalışmalar başlatılmıştı. Bu çabaların bir sonucu olarak, 27 Mart 1961’de, Uluslararası Tiyatro Enstitüsü tarafından Dünya Tiyatrolar Günü ilan edildi.

27 Mart tarihi, Paris’te bulunan Sarah Bernhardt Tiyatrosu’nun açılış tarihidir ve tiyatro sanatının tarihinde önemli bir yere sahiptir. Dünya Tiyatrolar Günü, tiyatro sanatının önemini ve dünya çapındaki tiyatro faaliyetlerinin çeşitliliğini kutlamak için bu tarih seçilmiştir.

İlk kutlamalar, 1962 yılında gerçekleştirildi. Her yıl farklı bir tema belirlenmekte ve dünya çapındaki tiyatro toplulukları ve kurumları, o yılın tema doğrultusunda etkinlikler düzenleyerek kutlamalarına katılmaktadır. Bu etkinlikler, tiyatro sanatının yaygınlaşması, tiyatro eğitimi, tiyatro sanatçılarının hakları gibi konularda farkındalık yaratmak ve tiyatro sanatının geleceğini tartışmak için bir fırsat sunmaktadır.

Bugün, Dünya Tiyatrolar Günü, tiyatro sanatının önemine ve dünya çapındaki tiyatro faaliyetlerinin çeşitliliğine dikkat çekmek için önemli bir kültür etkinliği olarak kabul edilmektedir.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı