08 Nisan 2023, 00:16
|
|
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
|
Yanıt: Marketlerde Başlayan Erdoğan ve Bahçeli Sayesinde Akımı
@[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Faiz sebep demiyorum elbette. Ama adamlar dolar artınca raflardaki ürünlerini bile kaldırıp, fahiş fiyatlara sattılar.
Ben doğru bulmadığım şeyleri söylüyorum. Zam yapmalarına karşı değilim ama ticaret ahlakı denen bir şey var.
Ve bende konudaki tüm mesajlarımda bunu yazıyorum. Hepsi birbirinin destekçisi...
İşverenler adam akıllı vergilerini ödemiyor, muhasebeciyim ben ve hepsi aynı...
Patron vergi ödemek istemiyor mu? Ona göre hesap kitap ayarlıyorlar geçici vergi döneminde... Gerçek stok rakamlarından kimse vergisini ödemiyor. Denetleniyor mu? Hayır...
Hepsinin karşılıklı çıkar ilişkisi var.
Olan her türlü bize oluyor. Halkın ve küçük esnafın cebinden çıkıyor vergiler... Pandemide mesela olan küçük esnafa oldu. Küçük esnaf kapalı kaldı, marketler açtı.
Eğer organize sanayideyse işletmen, elektrik bedelin düşük ama organizede değilsen, yüksek...
İki ayrı işletmeye gelen elektrik bedelinden biliyorum...
Herkes bir şekilde dolaylı veya dolaysız cebini dolduruyor. Al gülüm, ver gülüm.
Hepsi paralarına para katarken, biz bu artan enflasyonda ne ev, ne araba almaya gücümüz yeter bu saatten sonra.
|
|
Alıntı
|