Tekil mesaj gösterimi
Alt 08 Nisan 2023, 03:12   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Ellidaey Adası | İzlanda

Ellidaey Adası | İzlanda



Kalabalık kentlerden uzak durmak isteyenler ve medeniyetin baskıcı tezahürleri İzlanda'ya, Ellidaey adasına gitmek zorunda. Atlas Okyanusunda Vestmannaeyjar takımadalarında bulunur. Bu küçük pitoresk adanın alanı yaklaşık 0.5 km2'dir. Ada'ya uzaktan bakarsanız, dik bir eğimle büyük bir tepeye benzemektedir. Burası, huzurlu bir çevresi ve pitoresk manzaraları ile gezginleri cezbeder.

Ada, yanardağ patlamasından yaklaşık 5 000 yıl önce oluşmuştur. Yüzlerce yıldır insanlar kendi topraklarında yaşıyorlar. Hayvan ıslahı ve balıkçılıkla meşguller. Bununla birlikte, 1930 yılına kadar bütün halk yerinden ayrılmış ve günümüzde orada yaşanmamıştır. Ada birçok kuşa ev sahipliği yapmaktadır. Gözlemciler tüm dünyadan oraya gelirler.

Ellidaey Adası'nın başka bir şaşırtıcı özelliği var. Kendi topraklarında bir sürü puffin var. Onları avlamak yüzlerce yıl önce yerel insanlar için önemli bir balıkçılıktır. Hatta bazı ırk avcıları balık avlamak için adayı düzenli olarak ziyaret ediyorlar. Adada onlar için sauna bulunan küçük bir ev inşa edildi. Yerel derneğin avcıları adayı ziyaret edebilir. Ellidaey adası, her zamanki turizm gezileri çerçevesinde kullanılabilir. Günlük koşuşturmadan çıkmak ve muhteşem deniz manzaralarına hayran kalmanız için ideal bir yer. Ellidaey'in yanındaki birkaç küçük ıssız ada vardır.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı