Tekil mesaj gösterimi
Alt 08 Nisan 2023, 03:14   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Lukomir Köyü | Bosna-Hersek

Lukomir Köyü | Bosna-Hersek



Bosna Hersek'te büyüleyici dağ alanında Lukomir şaşırtıcı bir köy var. Sadece birkaç yolcu varlığını biliyor. Bu köy, aşılmaz Dinar Alpleri'nden güvenli meraklı gözlerden gizlidir. Ülkenin büyük şehirlerinden uzakta olan en izole edilmiş köy. Kırsal kesimdeki ortam, yüzlerce yıldır değişmeden kaldı. Orada bir gezi birçok gezgin için ortaçağ Avrupa'sına gerçek bir yolculuk olur.

Köyde yaşayan yaşlı taş evleri görebilirsiniz. Çok sayıda şaşırtıcı cazibe merkezi, en yakın çevrede bulunmaktadır. Burada pitoresk dağlık alanlarda dolaşabilir, yüzlerce yıllık ormanı görebilir ve hızlı şelalelere hayran kalabilirsiniz. Bir köyde yaşam biçimi çok özel. Mahalle sakinleri medeniyetin bütün faydalarını kasten terk etti. Böylece, şimdi bile, elektrik ve akan su yok.

Yüzlerce yıl önce olduğu gibi, yerli halk giysileri kendi başlarına dikiyorlardı. Yerliler güzel ulusal kostümler giyiyorlar ve bir dizi inanılmaz ulusal ritüel gerçekleştiriyorlar. Dağlarda kaybolan bu özel köyü ziyaret etmek isteyen gezginler, yalnızca kendilerine yürüyerek ulaşabileceğini düşünmek zorunda kalıyorlar. Turistler için rehberli turlar sadece sıcak aylarda yapılır. Kış soğukluğunun başlamasıyla dağ yürüyüşüne çıkmak çok tehlikeli olur.




Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı