Sahura Kalkmadan Oruç Tutulur Mu?
Sahura Kalkmadan Oruç Tutulur Mu?

Sahur yapılmadığında gün içinde kan şekeri ve tansiyon dengesi sağlanamaz. Bu durum halsizlik, baş ağrısı, konsantrasyon bozukluğu gibi sorunlara yol açarak gün içinde yaşam kalitesinin bozulmasına yol açar. Uzun süreli açlık sonucu midedeki asit salgısı midede bulantı, yanma hissine yol açabilir. Aynı zamanda iftarda büyük porsiyonlarla hızlı bir şekilde yemeye yol açar. Bu da mide problemlerini şiddetlendireceği gibi mide ile yemek borusu arasındaki kapakçıklara zarar vererek reflüye neden olabilir.
Sadece iftar ile gün içinde ihtiyaç duyulan besin ögeleri yeterince sağlanamaz. Bu da bağışıklığı düşürerek hastalıklara karşı dayanıksız hale getirir. Protein, vitamin, mineral ve su gibi besin ögelerini sağlayamayan hücrelerin işleyişi bozulur, metabolizma yavaşlar ve böylelikle kilo alımı görülür. Aynı zamanda açlık sonucu kas kaybı hızlanır. Vücuttaki aktif doku olan kasın azalması da metabolizmayı en çok yavaşlatan etmenlerdendir. Üstelik azalan kas kütlesi Ramazan sonrasında da kolay kilo alımına sebep olur.
Sonuç olarak Ramazan ayında sahura kalkmadan oruç tutmak yetersiz besin ögelerinin yetersiz alınan sebep olur. halsizlik, konsantrasyon eksikliği gibi sorunların görülmesine günün verimsiz geçmesine yol açar. Açlıktan sonra iftarda aşırı yeme ve metabolizmanın yavaşlaması kilo alımıyla sonuçlanır. Yetersiz alınan besin ögeleri bağışıklığı düşürür, çeşitli hastalıklar ortaya çıkar.
Yazar:
Dyt. Gökhan Çelik
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
“ Kimseyle hiçbir konuda yarış halinde değilim.
Kimseden akıllı, kimseden güzel, kimseden iyi olma gibi bir iddiam yok.
Kimse için 'EN' değilim, 'DAHA' değilim.
Bu devasa iddiasızlığın bana verdiği özgürlüğün hastasıyım. ”
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|