Tekil mesaj gösterimi
Alt 13 Nisan 2023, 23:59   #1
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Bilgi ve Belge Yönetimi Mesleği | İş Tanımı

Bilgi ve Belge Yönetimi Mesleği | İş Tanımı

Amaç
Kütüphaneye ya da arşive gelen bilgilerin, çeşitli yayın, video ve ses kasetleri, bilgisayar disketleri ile CD’lerin bilimsel yöntemlere göre sınıflandırılması, korunması ve faydalanmak isteyenlerin hizmetine sunulması konularında eğitim veren bir bölümdür.

Öğrenim
Arşivcilik programının 4 yıllık eğitim süresinin ilk iki yılda kütüphanecilik programında okutulan dersler aldırılır. Daha sonra belge ve belge bilim, kataloglama ve sınıflama, bilgisayar gibi dersler verilir. Ayrıca öğrenciler çeşitli arşivlerde uygulama yaparlar.

Kariyer
Programı bitirenlere "Arşivci" ünvanı verilir. Arşivciler, devlet arşivlerinde, askeri arşivlerde, özel kuruluşların arşiv ölümlerinde görev alabilirler. Günümüzde kurum ve kuruluşların ürettikleri belgelerin hızla artışı arşivcilere duyulan gereksinimi de artırmaktadır.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

“ Kimseyle hiçbir konuda yarış halinde değilim.
Kimseden akıllı, kimseden güzel, kimseden iyi olma gibi bir iddiam yok.
Kimse için 'EN' değilim, 'DAHA' değilim.
Bu devasa iddiasızlığın bana verdiği özgürlüğün hastasıyım. ”

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı