Tekil mesaj gösterimi
Alt 15 Nisan 2023, 23:24   #1
Çevrimdışı
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Datça Kaleleri | Datça - Muğla

Datça Kaleleri | Datça - Muğla



Tarihi anlamda oldukça eskilere dayanan Datça’da birçok kale de görülmektedir. Geçmiş zamanda insanların korunması ve barınması için yapılan kalelerden birçoğu yıkılsa da hala görülecek yerleri vardır.

Eski Datça Kalesi: Eski Datça Mahallesi’nin arka kısımlarında yüksek bir tepenin üzerinde bulunmaktadır. Eski zamanlarda insanların elleri ile yaptıkları surların birçoğu yıkılmış olsa da tarihin izlerini görebilmek mümkündür. Kale içinde ise yapılardan herhangi bir kalıntı bulunmamaktadır.

Yarıkdağ Kalesi: Hızırşah Köyü’nün içinde yer almaktadır. Doğa yürüyüşleri ile ziyaret edilen kale konumu ile adeta bir gözlem noktasını andırmaktadır. Kalenin bulunduğu noktaya ulaşım ise yaklaşık 2 saatlik bir yürüyüş gerektirir.

Yazıköy Kalesi: Yazıköy’ün yakınındaki tepede bulunan kale Knidoslardan beri kullanılmaya devam edilmiştir. Oldukça geniş surları ve sarnıcı ile dikkat çeken kalenin birçok yeri yıkılmıştır.

Saranda Kalesi: Yazıköy’ün Saranda bölgesinde Knidos yolu üzerinde bulunmaktadır. Sadece güney surları ayakta kalan kale Saranda Dağı’nın taşlarından örülmüştür. Bir saatlik yürüyüşün ardından ulaşım mümkündür.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı