Konu: Dolar Kuru
Tekil mesaj gösterimi
Alt 24 Nisan 2023, 12:01   #7
la vida no es justa
Eftamintokoftiden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: Dolar Kuru

Alıntı:
rainbow6 kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster

Zaten hem yurtiçi hemde yurtdışı ekonomistler aynısını diyor.

RTE seçilirse ülke taklaya gelecek, aksi olursa düze erecek.

Zira piyasa demek güven demektir. Güven yoksa piyasada tedirgin olur.
Kendimi 2018 yılından bu yana aşırı muhalif buluyorum ve bunu ne kadar dizginlemeye çalışsam da olmuyor. Dediklerinin çoğuna katılıyorum. Piyasaya güveni vermediysen piyasa senin gözünün yaşına bakmaz. Artık hepimiz ekonomistiz, çoğu şeyi biliyoruz. Sadece " aksi olursa düze erecek " olayına takıldım..
Benim bildiğim ya da benim çıkardığım sonuçlara göre diyeyim.. Herhangi bir hükümet değişimi durumunda piyasa isteye isteye max 2-3 sene içerisinde toparlanmaya başlamış bir görüntü vermeye başlayacaktır. Senden ayrıldığım kısım ise şu; RTE'nin tekrar seçilmesi durumunda mecburiyetler doğrultusunda yine aynı zaman dilimleri içerisinde ekonomi bi' yerde kötü gidişini durduracak. Tabii ekonomiyi idare etme yöntemi ve bugün yürütülen ekonomik model hiç bunun görüntüsünü vermese de bu sürdürülebilir bir durum değil, bunu herkes biliyor. Başta o biliyor. En kötü bi' Arjantin olacağız ki zaten bi' nebze olduk ama sonrası güzel.. Her şey çok güzel olacak.

Ez cümle;
KKM olayından bir cuma akşamı çıkıldığını düşünelim ki çıkılacak ve yüksek ihtimal de bir cuma akşamı olacak bu.. Piyasadan toplanan dolarlar vs vs.. Ülke çok büyük bir ekonomik buhrandan sonra mecburiyetler içerisinde olsa da toparlanacak. Zorunda. Daha önceden de oldu yine öyle olacak. Tarih tekerrürden ibarettir.

NO RESPECT F**K PEACE.
  Alıntı