Konu: ön yargı
Tekil mesaj gösterimi
Alt 17 Mayıs 2023, 12:13   #1
hasnicktir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart ön yargı

ön yargı

türk halkının en bi çok sevdiği ve her kişide az çok var olan genellemeler ışığında bilinmeyen , tanınmayan şeyler hakkında fikir yürüttükleri ve çok iyi oldukları sanat dalıdır bi nevi ... kişinin ses tonundan, giyiminden, konuşmasından , renginden , nereli olduğundan, tuttuğu takımdan , savunduğu partiden kendilerince birtakım varsayımlar çıkarıp kişilik analizi yaparlar...

kimi önyargılar kişinin korkularından ileri gelir, kimileri çocukluktan aileler tarafından yüklenir , kimileride insanın yaşadığı acı tecrübelerle zamanla oluşur... aslında dozunda yapılan önyargılar güvenliğiniz için belkide varolması iyi bile sayılabilir ... ama işin püf noktası gerektiğinde bu ön yargıları kolayca yıkılabilmekte gizlidir...

bende de bu çirkin olay bi zamanlar çok yüksek dozdaydı. özellikle ilk tanıştığım kişinin memleketini sorup siyasi görüş veya ideolojik tespitler yapıp ona göre gardımı alırdım. sonra bi arkadaşımın beni yerin dibine sokmak suretiyle uyarıp kendime getirmesiye son bulmuştu

ve daha sonrada iki kere şuan canım dostum olan iki kişinin bana karşı önyargısınada nail olmuştum ... biri bana olan nefretinden koca avm yi terk etmiş öyle anlattı diğerleride o kadar gıcık olmuşlar ki bi daha bizim ortamımıza sokma şu kızı diye koydukları teşhisle uğurlamışlar beni adadan ilk etapta

Konu hasnicktir tarafından (17 Mayıs 2023 Saat 13:00 ) değiştirilmiştir.
  Alıntı