Dostum, kadınlarımız baskı hissediyor. Bunu ben bir çok arkadaşımdan duydum, hepsi endişeli ve içlerinde bir korku var. Ama olur/ ama olmaz mevzu bu değil, bu korku zamanla büyüdü ve şimdi " şeriat gelmez " denilince olmuyor işte.
Devlet olarak, toplum olarak buna bir çare bulunmalı. Bizim insanımız cahil, sen bu şekilde görmüyor olabilirsin. Ama bu şekilde gören milyonlarca insan var.
Bizim ülkemizde saçma bir namus kavramı var.
" benim kadınım, benim, benim " gibi bir sahiplenme ve buna teşvik var.
Bizim insanımız o kadar cahil ki, hala cahil. Lütfen Sabahattin Ali, Yaşar Kemal, Aziz Nesin, Orhan Kemal gibi yazarların kitaplarını okuyun. Bu adamlar o zamanlar anadoluyu gezmiş ve görmüş insanlar. Yazdıkları yazılarda ve hikayelerde hep bundan bahsederler. Toplumun cahilliğini en güzel şekilde özetliyor.
Bizim ülkemizin namus kavramı gereksiz saçma, bunu din ile azıcık yoğurduğun zaman ortaya çıkan şeyi düşünün, neler olur? Zira zamanında komünist sistemi anadoludan nasıl uzak tuttular bir fikriniz var mı? Malum bu fikir işçi ve köylü sınıfında karşılık buldu hep.
" komünistler kadınlarınız alacak " diye Anadolu insanını kandırdılar.
@
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] arkadaşımız bundan yola çıkarak böyle düşünmesi ve endişelenmesi çok normal ki haklı bence, devlet ve toplum olarak bunun düşünülmesini engellemek ayrı bir görev olmalı diye düşünüyorum. Zira bazı şeyler söylemekle olmuyor.