02 Temmuz 2023, 19:09
|
|
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
|
SKYFALL'ın Günlüğü
SKYFALL'ın Günlüğü
'' Bir imtihan ''
Günlüğümün ilk sayfasını sevdiğim dualardan biriyle başlamak istedim.''Allahım sen yorulanların, yanılanların ve yenilenlerin de Rabbisin...''bu cümle beni ne de çok anlatıyor.. Hayatımda yapmayı çok istediğim şeyler oldu başardıklarım, başaramadıklarım.. yenmek istediğim fakat yenemediğim.. Aslında hepsine baktığım zaman yine beni ben yapan şeyler.
İnsanları yargılıyoruz ya istemeden bazen..
Ama o insanın neler yaşadığını nelerle mücadele ettiğini bilmiyoruz öyle dışarıdan bir yargılama... Bir de derler ya senin neyin var ki? ne derdin var ? İşte bilemezsiniz.kimse kimseyi bilemez. O yuzden bir insanlara yardım edebilecek gücümüz varsa edelim yoksa onları rahat bırakmak en iyisi. Herkes içerisinde bir duygusal anlamda bir savaş veriyor. Ya düşünceleriyle ya ortamda maruz kaldığı insanlarla herkesi imtihanları o kadar farklı ki kimi kendi canıyla, kimi eşiyle kimi işiyle, evladıyla.. kimse kimseyi yargılayacak had de değil..kimimiz derdi kimine göre bir pire gibi ya aslında o pire gibi gelen dert o insanın başına gelmiş taşımaya zorlandığı en büyük dert.. Kiminin derdi de bir büyük taş. Sanki enkazın altında kalmış gibi ama rabbim de ona öyle dayanma gücü vermiş ki onu kaldırabiliyor.ya da o enkazın altında can çekişiyor ama günler bir şekilde geçiyor.çünkü herkesin güç mukavemeti farklı.. Hepimiz ya da inançlı insanların ortak bir yönü var oda Allaha olan inancımız. Rabbimize dayanıp, dua edip bir şekilde güç alıyoruz.. belki bugun iyi olurum her sabah kalkıyoruz günü yaşayıp günün sonunda kısmet bugunde değil diyoruz bazen. Ama bir gün her şey bitecek güzel günlerde bizi bulacak elbet.. Çok sevdiğim Ayetlerden biriyle bitireyim '' Öyleyse rabbinin hatrına sabret.'' müdessir/7
|
|
Alıntı
|