diş telinden beyazlatmaya, implanttan dolgu ve kanala, diş çekimi falan derken en acı veren sıralama doktor kontrolünden sonraki ilk 2 gün diş telinin verdiği acı, diş beyazlatmanın etleri yakışının verdiği acı ve kanal tedavisi olaraktı benim için, diğerleri onun yanında çerez derdim.. ta ki diş etim çekilene kadar...
diş eti çekilmesi ameliyatı oldum 2 kez. ilki işinin ehli omayan bir doktordu sanırım damağımın günlerce zonklayışı içtiğim üst üste ağrı kesicilerin etkisiz kalışı ve ölsem de kurtulsam bu acıdan dediğim o günler şu an hatırlayınca tekrar canımı yaktı. 2. ameliyatım o kadar ağrılı olmadı, olmadı dediysem birkaç gece birkaç saatlik sancı çektim elbet ama ağrı kesiciler etkiliydi bu sefer. ve ilkinde 2-3 cmlik damaktaki yarayı sadece diken doktor üstüne bişi yapıştırmamış. 4.-5. gün bir şey yerken ipe takılıp orayı kopartan yiyeceklerin verdiği acının tarifi namümkün. ikincide damağı da greft yapılan dişteki gibi kaplamıştı doktor, ilk günden itibaren yiyip içebilmiştim, pipetle beslenmeme gerek kalmamıştı. 6. ay kontrolüme gitmem gerektiğini hatırladım şu an 8 ay olmuş neredeyse...
bilmeyenler için bahsettiğim ameliyat, rabbim düşmanıma yaşatmasın...