29 Temmuz 2023, 13:08
|
#1
|
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
|
Sabah Uyanınca Telefona Bakmak Yerine Ne Yapabiliriz?
Sabah Uyanınca Telefona Bakmak Yerine Ne Yapabiliriz?
Sabah Uyanınca Telefona Bakmak Yerine Ne Yapabiliriz?
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
Daha mutlu ve rahat sabahlar için telefonu elinizden bırakabilirsiniz.
Hayatlarımıza fazlaca dahil olan telefon artık sabahları gözümüzü açtığımızda gördüğümüz ilk şey ve gece yatarken de gördüğümüz son şey oldu. Geceleri rahat uyuyamamak, sabahları dinç uyanamamak gibi problemler de birçok insanda var. Yeterince yorucu ve koşuşuturmalı olan, bol bol ekranlara bakarak geçirdiğimiz günümüzün başlangıcını da ekrana bakarak yapmak insan vücuduna ve ruhuna iyi gelmiyor. Onun yerine uyanmanın farkına varıp, güne hazırlanmak daha iyi bir seçenek...
- Uyanma haline alışmak, uyumlanma için biraz etrafa bakınmak
Güne başlarken yapılması gereken ilk iş o güne alışmaktır. Uyku halinden uyanıklık haline geçiş sadece alarmın çalması ve gözlerin açılması değildir. Bunu yaz gününde soğuk bir havuza atlamak gibi düşünebiliriz. Havanın sıcaklığına alışmışken birden bire soğuk bir ortama girmek vücudumuz için ani bir şoktur. Uyku haline alışmış vücudumuz için de uyanmak buna benzer. Bu yüzden uyanınca ilk önce etrafa bakmak, gözlemlemek ve vücudumuza alışması için zaman vermek olmalıdır.
- Rüya günlüğü
Rüyalar bize çok şey söylerler. Günlük yaşamımızda aklımızı kurcalayan bir soru, çözemediğimiz bir sorunumuz gibi konularda bize yardımcı olurlar. Tabii rüyalarımızın bütün detaylarını hatırlayabilmek birden olabilen bir şey değil. Bunun için her sabah uyandıktan sonra, o gece rüyanızda ne gördüyseniz onu yazmanız gerekiyor. Yazdıkça daha da hatırlıyor, hatırladıkça rüyalarınızı anlamanız daha kolay oluyor.
- Meditasyon
Koşuşturmalı, yoğun, kalabalık ya da gergin günleriniz olabilir ve bu günlerde kendinize vakit ayırmak imkansız geliyor olabilir. Ama her sabah yapacağınız 5-10 dakikalık ufak meditasyonlar, hem güne daha iyi olma haliyle başlamanıza hem de gün içerisinde bu dinginliği ve iyi olma halini korumanıza yardımcı olacaktır. Nefesinize odaklanacağınız meditasyonlarla da gün içinde yine nefes odaklı ufak meditasyonlar yapabilirsiniz.
- Ses açma
Güne başlarken vücudumuzu ortama ve uyanma haline alıştırdık. Peki ya tüm gün kullandığımız ses tellerimiz? Onların da saatler süren sessizlikten sonra birden konuşmaya başlamadan önce hazırlanmaya ihtiyaçları var. Bunun için yapabileceğiniz birkaç ses egzersizi bulunuyor:
Ağzınız kapalı bir şekilde ''mmm'' sesi çıkartın.
Yine ağzınız kapalı şekilde, evet dermiş gibi ''hm hmm'' ve hayır dermiş gibi ''ıı ıııh'' seslerini çıkartın.
Bunları konuşmaya başlamadan önce 2-3 dakika yapmanız yeterli olacaktır.
- Yoga (esneme)
Tüm gece çalışmayı minimuma indirmiş ve dinlenmiş kaslarımızı güne uyandırmamız lazım. Bunun için ufak esneme hareketleri de işe yarar, dilerseniz yoga yapmak da iyi gelir. Her sabah yapacağınız Surya Namaskar (Güneşe Selam) kaslarınızın açılmasına ve güne dinç başlamanıza yardımcı olur.
|
|
Alıntı
|