Alıntı:
Gülümse kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı
Sadece açıklama yapmak için yazıyorum.
1) Askeri sıhyler var. Onlarda çıkmadı.
2) Askeri techizat sadece silahtan ibret değil. İnşaat işleri ile uğraşanlar var. Kazma kürek bunlar askeriyede olan şeyler.
3) Askeri eğitimlerde özellikle kıdemli olanların çoğu doğal afetler için eğitim alıyorlar.
4) Asker illa gitsin elleri ile kazsın kimse demiyor. O anda devlet görmek istersin. Bunun için bile gönderirsin.
5) Askeri çıkartmyan sadece RTE. Yoksa Soylu ve Genelkurmay başkano dakikasında gönderdiğini ve RTEnin geri çekilmesini söylediğine dair bilgiler dolaşıyordu.
|
Buradan saat saat koordinasyonu okursunuz.
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
Alıntı:
1) Askeri sıhyler var. Onlarda çıkmadı.
2) Askeri techizat sadece silahtan ibret değil. İnşaat işleri ile uğraşanlar var. Kazma kürek bunlar askeriyede olan şeyler.
3) Askeri eğitimlerde özellikle kıdemli olanların çoğu doğal afetler için eğitim alıyorlar.
|
Var,var da nerede?Maraş'da kaçı var,Malatya'da kaçı var,Adıyaman'da kaçı var?Sözünü ettiğiniz bu donanımlı ekip böylesi büyük bir coğrafyaya yayılan depremde hangi sokağa yetişsin hangi caddeye yetişsin?Dolayısıyla ne olmalı,çevre ve merkez illerden takviye gelmeli.Yani koordine olunmalı.Bunun da açıklaması yukarıda verdiğim linkte.
Alıntı:
4) Asker illa gitsin elleri ile kazsın kimse demiyor. O anda devlet görmek istersin. Bunun için bile gönderirsin.
|
Asker de polis de belediye de oradaydı zaten.
Alıntı:
5) Askeri çıkartmyan sadece RTE. Yoksa Soylu ve Genelkurmay başkano dakikasında gönderdiğini ve RTEnin geri çekilmesini söylediğine dair bilgiler dolaşıyordu.
|
Hmm,Hulisi Akar RTE'ye resti çekti ve askeri yolladı öyle mi (:
Arkadaşlar;evet depremde koordinasyon eksikliği olmuştur,geç kalınmıştır.Ancak çok büyük bir facia olduğu için ve birçok ili vurduğu için böylesi sıkıntılar yaşandı.İşin mimari boyutundan bahsetmiyorum ana mesele o zaten.Çarpık kentleşme,kaçak yapılar,rant vs.
Özetle işin orduyla bir alakası yok,güvenlik güçleri zaten oradaydı.Ancak bu işler koordineli yapılır ki sağdan soldan teröristler sızmasın,bölgede güvenlik zaafiyeti oluşmasın.1 kişinin bile enkazdan çıkarılmasının 8-10 saat sürdüğü depremde askerin haldır huldur enkaza girmesini bekliyorsunuz.