Tekil mesaj gösterimi
Alt 10 Ağustos 2023, 11:48   #1
Çevrimdışı
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Tuzlu Suya Dayanıklı Bitkiler

Tuzlu Suya Dayanıklı Bitkiler



Tuzlu suya dayanıklı bitkiler hangileridir? Deniz kenarında bitki ve ağaç yetiştirmek isteyenler, denizden gelen rüzgara ve tuzlu suya dayanıklı bitkileri tercih etmelidir.

Denizi, güneşi ve kumu en az bizim kadar seven bu bitkiler ile deniz kenarındaki ve civarındaki alanları renklendirebilirsiniz. Bunun için bu alanlarda tuzlu suya dayanıklı bitkiler tercih edilmelidir.

Akasya


Soğuğa duyarlı olan bu ağaç, aynı zamanda güneşi çok sever. Sarı renklerde açan güzel kokulu çiçeklere sahiptir. Budama ile istenilen şekli alabilecek akasya ağacı için iyi drene edilmiş toprakları tercih etmelisiniz.

Salkım Söğüt


Asprinin ana maddesi olan salkım ağacı, güneşi ve suyu seven bir bitkidir. 20 metreye kadar boylanabildiği için yetiştirilmesi için geniş alanlar ve bahçeler tercih edilir. Dalları çok ince ve esnek olduğu için dalları aşağı doğru sarkar. Bu da ağaca egzotik bir görüntü verir. Kolayca kök salabilme özelliğine sahiptir. Sonbaharda sarıya dönen, parlak yeşil yapraklarıyla bulunduğu ortama canlılık katar.

Erguvan


Enine ve boyuna gelişen erguvan ağacı 10 metreye kadar boylanabilmektedir. Güneş ışını sever ve kuraklığa dayanıklıdır. İlkbahar başlangıcında kırmızı ya da pembe çiçekler açar.

Ilgın


Tuzlu topraklarda kolayca yetişebilen ılgın ağacı, yıl boyunca yeşil kalabilmektedir. Bu sebeple peyzaj ve süslemelerde sıklıkla kullanılır. Tuzlu su, yapraklarının canlı kalmasını sağladığı için deniz kenarlarında kolaylıkla yetişebilir. Köklenme özelliği sayesinde, toprağın derinlerinde bulunan suyu çekerek hem kendine hem de çevresindeki bitkilerin su ihtiyacını karşılayabilir.

Katır Tırnağı


Güneş seven bu bitki, kuru ve kumlu toprakları tercih eder. İlkbahar ve yaz aylarında gelişim gösteren katır tırnağı, küçük ve seyrek yapraklara sahiptir. Küçük sarı çiçekler açan bu bitki, soğuğa ve dona karşı dayanıklıdır.

Zakkum


İhtiyacı olan suyu aldığında boyu 3 metreden fazla uzayabilen bu bitki, aynı zamanda susuzluğa oldukça dayanıklı olması ile bilinir. Kışın sert koşullarına fazla dayanıklı değildir. Genellikle pembe çiçekli türüne rastlanan zakkum, zehirli bir bitkidir. Bu sebeple çocukların ve hayranların kolayca ulaşamayacağı yerlerde yetiştirilmesine dikkat edilmeldir.

Fırça Çalısı


Yaz mevsiminde kırmızı çiçekler açan bu bitki her daim yeşil kalabilmektedir. Organik madde bakımından zengin topraklarda, bol güneş alan ortamlarda yetiştirilmesi uygundur. Bakımı son derece kolay olan bu bitki budamaya da yatkındır.




To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


“ Kimseyle hiçbir konuda yarış halinde değilim.
Kimseden akıllı, kimseden güzel, kimseden iyi olma gibi bir iddiam yok.
Kimse için 'EN' değilim, 'DAHA' değilim.
Bu devasa iddiasızlığın bana verdiği özgürlüğün hastasıyım. ”


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı