Başarı istediğini elde etmek, mutluluk ise elde ettiğini sevmektir. Anonim
İnsan çocukluğunu anımsayınca antik çağlarda yaşanmış gibi geliyor. Kathlen Frase
Mumların parası pastadan fazla tutmaya başladığı zaman yaşlandığınızı anlarsınız. Bob Hobe
Suskunluğu gevezeden, hoşgörüyü hoşgörüsüzden, kibarlığı kabadan öğrendim; gariptir ki, öğretmenlerime karşı hala nankörüm. Halil Cibran
En iyi dostlarımdan kimileri çocuklardır. Aslında tüm iyi dostlarım çocuklar… J. D. Salinger
Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anladığı kadardır. Mevlana
Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür ama kimse önce kendisini değiştirmeyi düşünmez. Victor Hugo
Yaşama sevinci, zorlukların üstesinden gelmek değil, zorlukların üstesinden gelebilecek morali hissetmektir. Anonim
Kendinize gülebildiğiniz ilk gün büyümeye başlarsınız. Ethel Barrymore
Zorlukları karşılamanın iki yolu vardır; ya zorlukları değiştirirsiniz ya da zorlukları çözmek için kendinizi… Phyllis Bottome
Doğuştan sahip olduklarınızla yaşamayı öğrenmek bir süreç, bir katılım, yani yaşamınızın yoğrulmasıdır. Diane Wakoski
Don Kişot olmak için yola çıkan pek çok insan evine Sanco Panco olarak döndü. İspanyol Atasözü
Karşılaştığım herkes en az bir konuda benden daha yetenekli, öyle ki her insandan öğreneceğim bir şey var. Anonim
Hayat bazen “acaba” ihtimalinin verdiği heyecanla “yine mi” hissinin verdiği hayal kırıklığı arasında yaşanan gelgitten ibarettir.
Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz.
Emek olmadan yemek olmayacağını düşündüm ve buna inandım. Sonra bir baktım ki; emeksiz de yemek oluyormuş bunu da öğrendim.
Bazen çok zordur hayat, akıntıya karşı kürek çekersin, yorulmak istemezsin ama yorulursun.
Kitaplar kaybolmuş kafaların anıtlarıdır. Sir William Davenant
Paylaşılan bir sevinç iki kat olur, paylaşılan bir acı yarıya iner. Cicero
İnsan yüreği, kaç yaşında olursa olsun ancak ona açılan yüreğe karşılık verir. Maria Edgeworth
İki şeye hakkım olduğuna karar verdim: Özgürlük ve ölüm. Birine sahip olamazsam ötekini isterim çünkü hiç kimse beni canlı tutsak edemez. Harriet Tubman
Kurnaz insanlar, okumayı küçümserler, basit insanlar ona hayran olurlar, akıllı insanlar ise ondan faydalanırlar. Francis Bacon
Arkadaşlıkların, dostlukların en başında saygı yüreklere kök salmalıdır. Kökü güçlü olan yüreklerde sevgi yeşermeye başlamalıdır.
Bir insan hayranlık duyup sevebildiği sürece sonsuza kadar genç demektir. Pablo Casals
Marifet nedir bilir misin? Taşlara bakan gözlerin çiçekleri görmesi. Anonim
Sevmek için insanlara kendileriyle ilgilendiğimizi belli etmeliyiz. Bunun en iyi yolu da uzanmak ve bunu onlara mümkün olduğu kadar çok göstermektir. Leo Buscaglia