13 Ağustos 2023, 01:44
|
|
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
|
Yanıt: Kar Taneleri İle İlgili Sözler
Umut, hiç bitmeyen bahar mevsimidir, içinde kar da yağar, fırtınada kopar. Ama çiçekler açmaya hep devam eder.
Ruhum kar yağışını seyrediyor gözlerimden. Beyaz, tane tane, raks ederek dönüyorlar göklerde. Bir şenlik, bir coşku kış mevsiminde kar yağışı.
Yanağına konan kar tanesi eriyip dudaklarına indiğinde, o bir damla serinliğinde yönüne rüzgara dön yeter, çünkü ben o rüzgardayım.
Cümleleri dolandırmadan söyleyebilmek, yüzünde üzüntü olmayan bi sevdada, gözlerinin içine bakabilmekti seni seviyorum demek bir kar tanesi gibi.
Sen, çatlayan dudağımda bir damla su, içimdeki yaşama tutkusu, avuçlarıma düşen kar tanesi. Sen, sevgilim, sevdiğim, taptığım, her şeyimsin.
İstanbul ve Ankaralılar, kar görünce sevinen İzmirlilere görgüsüz diyorsunuz ya, siz yazın Çeşme’de elinizi suya şap şap vurup, kumdan kale yaparken ödeşeceğiz biz sizlerle.
Kar ekinin yorganıdır (Atasözü)
Allah dağına göre kar verir. (Atasözü)
Kar ne kadar çok yağsa yaza kalmaz (Atasözü)
Kar susuzluk kandırmaz (gidermez) (Atasözü)
Abdala “kar yağıyor” demişler, “titremeye hazırım” demiş. (Atasözü)
Eskimolarda kar anlamına gelen elli iki kelime vardır. Çünkü kar onlar için önemlidir. Margaret Atwood
İlk kar ilk aşk gibidir. İlk kar’ını hatırlıyor musun? Lara Biyuts
Karda ilk yürüyen olmanın kendini özel hissettiren bir yanı vardır. Carol Rifka Brunt
Kar taneleri ne güzel anlatıyor birbirine zarar vermeden de yol almanın mümkün olduğunu. MevIana
Hayat bana eriyen bir karın hayatını unutması gibi kendimi unutmayı öğretti. WiIIiam AIexander
|
|
Alıntı
|