Lechuguilla Mağarası | ABD
Lechuguilla Mağarası | ABD
Lechuguilla mağarası Amerika Birleşik Devletleri topraklarında en derindir. Madenlerinden birinin derinliği 489 metredir. Yeraltı galerilerinin uzunluğu 222.5 kilometreden fazla. 1914 yılında kireç mağarası keşfedildi. Mağara, doğal girişinin bulunduğu kanyonla aynı adı taşıyor. Lechuguilla, çeşitli kristalin mineral oluşumları sayesinde çok sayıda araştırmacıyı cezbetmektedir.
Büyük yeraltı tonoz sisteminin araştırılması 1986'da nispeten yakın bir tarihte başlamıştır. Derinlikte bulunan bazı kalsit bilgileri gerçekten benzersizdir. Mağaranın bazı büyük odalarında 6 metre büyüklüğündeki sıva oluşumlarını 'avizeler' olarak adlandırabileceksiniz. Bilim adamları, kavitenin bu türden çeşitli mineral oluşumlarının sülfürik asidin etkisinden kaynaklandığını tespit ettiler.
Yeraltı galerileri ağı altında hidrojen sülfatı uzun yıllar buharlaştırmış olan büyük petrol yatağıdır. İkincisi suyla karıştı ve kireç taşını kazınmış olan sülfürik asit oluştu. Tuhaf oluşumların temel dezavantajı kırılganlıklarıdır, bu nedenle Lechuguilla ziyaretçilere kapalıdır. Mağaranın giriş yeri gizli tutulur. Mağaranın gizli girişine girenler, Lechuguilla'nın dünyanın en tehlikeli mağaralarından biri olduğuna dikkat etmelidir. Tünellerinde kükürt içeren gazların buharlaşması nedeniyle sürekli patlamalar vardır ve en güzel sıva oluşumları garip bir hareketten düşebilir.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
“ Kimseyle hiçbir konuda yarış halinde değilim.
Kimseden akıllı, kimseden güzel, kimseden iyi olma gibi bir iddiam yok.
Kimse için 'EN' değilim, 'DAHA' değilim.
Bu devasa iddiasızlığın bana verdiği özgürlüğün hastasıyım. ”
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|