Tekil mesaj gösterimi
Alt 22 Ağustos 2023, 11:52   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Mikrodalga Fırın Nasıl Temizlenir?

Mikrodalga Fırın Nasıl Temizlenir?



Mikrodalga fırınlar, yoğun çalışma saatleri içerisinde çok büyük bir kolaylık olarak mutfaklara girdi. Pratik kullanımı olan mikrodalga fırınlar, bayanlar tarafından sıklıkla kullanılıyor. Zararları birçok çevrelerde tartışılıp dile getirilse de zamandan tasarruf ve pratiklik için büyük kolaylık sağlıyorlar. Mikrodalga temizliğinde çoğu zaman marketlerde kullanılan ürünleri tercih ediyorsunuz. Fakat kimyasallardan uzak durarak temizlemek mümkün!

Yağ Çözücü Yerine Limon Kullanın
Limonun içerisinde bulunan asitler, temizlik esnasında oldukça faydalı ve parlatma işlemlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Mikrodalga fırın temizlerken yağ çözücü kullanmayın. Bir limonu ikiye kesip koyun. Mikrodalga fırını en üst düzeye getirip 2 dakika çalıştırın. Mikrodalgaya girebilen bir kabın içerisine su doldurun ve limon suyunu içine sıkın. Bu kabı mikrodalgaya koyup 10 dakika mikrodalgayı çalıştırın. Bu işlemden sonra mikrodalgadaki yağlar yumuşar ve temizlenecek kıvama gelir. Biraz soğuduktan sonra karbonatlı su veya Arap sabunu ile mikrodalgayı silip durulayın.

Sirke İle Mikrodalga Temizliği
Dayanıklı bir kabın içerisini su ile doldurun, limon dilimleri ve 3 – 4 damla sirke damlatın. 5 dakika boyunca mikrodalganın içine koyup çalıştırın. Biraz soğumasını bekleyin. Su da ılıdıktan sonra bu su ile mikrodalgadaki yumuşayan yağları silerek temizleyin. Bir bezle kurulayın.

Mikrodalga Kullanırken Daha Az Kirlenmesi İçin
Mikrodalga temizliği oldukça önemlidir. Yağlar, temizlenmediği zaman kullanıma devam ederseniz yemeğe geçerek bakteri oluşumuna yol açabilir. Bu nedenle düzenli olarak mikrodalganın içerisini temizleyin. Bu temizlik için çok fazla vakit ayıramıyorsanız mikrodalga kullanırken yağ sıçramasını engellemek için dayanıklı kapaklardan veya pişirme torbaları kullanın.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı