22 Ağustos 2023, 14:00
|
|
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
|
Yanıt: Uçurtma İle İlgili Sözler
Aslında uçurtmayı sen uçurmuyorsun, onu uçuran rüzgar sen sadece ipini tutuyorsun.Megnet Zurner
Uçurtma yaparken gösterdiğiniz özveri ile hayatta yaptığınız hiç bir şey sizi bu kadar mutlu edemez.
Bir aşkın meydana gelmesi için ufak bir bakış gerektiği gibi uçurtmanın uçması için de rüzgar gereklidir.
Mutlaka haklı sebeplerin vardır ama uçurtman elinden kaçtı diye gökyüzüne küsemezsin, küsmemelisin…
Tam otuz yıl saatim işlemiş ben durmuşum gökyüzünden habersiz uçurtma uçurmuşum.Necip Fazıl Kısakürek
Değilsek de yakın birbirimize.Uzak da sayılmayız büsbütün.Gökyüzünde iki uçurtma başıboş.Yan yanayızdır sadece.
Uçurtmanın ipinin kopma ihtimali insanların korkusudur , ne uçurtmanın böyle bir endişesi vardır, ne gökyüzünün.
Devrim bekleyen çocukların, ipleri yerde, uçurtmaları gökte olur.Onlar uçurtmalara inanırlar, yerde sürünen iplere değil…
Bir uçurtma yaptım, telli duvaklı. Kuyruğu ebemkuşağı renginde. Bir salıverdim gökyüzüne. Gökyüzünü gördüm. Orhan Veli Kanık
Rüyalarını gökyüzünden uçurup bir uçurtma gibi yakala ve makaraya ulaşana kadar ipi parmakların arasından sıkıştır. Augusten Burroughs
Hayat uçurtma uçurmak gibi bir şeydir, rüzgarın hangi yöne doğru uçacağını asla bilemezsiniz ve uçuş bitmeden kaç tane dönüş! Eric T. Paulsen
Uçurtmayı yapmak için harcadığınız emeğin karşılığında onu bulutların arasında uçururken duyduğunuz hazzı hayatınızın hiç bir alanında bulamazsınız.
İnsan gurbette düşecek kaldırım bulamayan gölgeye dönüyor. Uçmayı yeni öğrenen acemi uçurtmalar misali başını hep taşlara vuruyor. Tahsin Özmen
İnsanın ümidi tıpkı uçurtmaya benzer bazen ipini kaçırırsın, bazen uçurtman tele yakalanır, bazen ise bir bakarsın uçsuz bucaksız gökyüzünde salınır durur özgürce…
Ve bir gün savaşlarla kana bulanmış dünya, savaşlardan ölmeden kurtulmayı başarabilmiş çocuklar tarafından rengarenk bir uçurtma cennetine çevrilecekti. Onur Alan
Ne zaman bir uçurtmanın gökyüzüne doğru havalandığını görsem aklıma kendinden uzaklaşmak isteyen bir insan gelir. Her esen rüzgarda biraz daha yükseklere çıkmaya çalışırsın ama gidemezsin çünkü seni de uçurtma gibi bulunduğun yere bağlayan bir bağ vardır.
|
|
Alıntı
|