MyBB tamamen saf php dili üzerinde kodlanmıştır. Laravel vs kullanılmamıştır. Dolayısıyla geliştirilmesi ve düzenlemesi kullanıcı taraflı daha kolaydır. Pek tercih edilmeyen bir yazılımdır, kullanıcı kitlesi yüksek olan forumlarda birkaç site dışında kullanılmıyor. Bana göre en iyi ücretsiz forum yazılımı olsa da güncellik olarak diğer sistemlerin gerisinde kalmaktadır.
Örneğin default gelen tema SMF/phpBB aksine responsive değildir. Responsive tema 1.9'da gelecek fakat geliştiricilerin 1.9 sürümü üzerinde yıllardır çalışmasına rağmen ne yazık ki bir türlü tamamlanamamıştır. Bunun nedeni @
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]'in dediği gibi bağışlar harici -yine de ciddi bir bağış topladıklarını düşünmüyorum- bir gelirlerinin olmadığından dolayıdır.
MyBB üzerinde epey çalıştım ve çalışmaktayım. MyBB tabanlı bir forum sitem bir de destek sitem vardı. Ama ne yazık ki işler istediğim gibi gitmediğinden ve yeterince talep görmediğinden dolayı ikisini de kapatmak zorunda kaldım. Ama yazılımla bağımı tamamen koparmadım ve halen local üzerinde MyBB ile çalışmaktayım. Şu an bir tema üzerinde uğraşıyorum. Kendi yazdığım birçok eklenti de var. Belki bir gün toplu bir konu açarım, kim bilir?