Tekil mesaj gösterimi
Alt 27 Ağustos 2023, 22:32   #1
Çevrimiçi
mak res - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart NASA’nın X-59 ‘sessiz’ süpersonik jeti yeni fotoğraflarda uçmaya hazır görünüyor

NASA’nın X-59 ‘sessiz’ süpersonik jeti yeni fotoğraflarda uçmaya hazır görünüyor

NASA’nın süpersonik uçağı ilk uçuşuna hazırlanmak üzere piste yaklaştı.

Yeni fotoğraflar gösteriyor ki X-59 süpersonik uçak Lockheed Martin’in Palmdale, Kaliforniya’daki Skunk Works tesisinde uçuş hattına – hangar ile pist arasındaki boşluk – park etti. Uçak 19 Haziran’da inşaat alanından uçuş hattına taşındı. bir açıklama NASA’dan.

Bu dönüm noktası, X-59’un güvenli ve NASA’nın Quesst misyonunun bir parçası olarak uçmaya hazır olmasını sağlamak için bir dizi yer testini başlatıyor ve uçağın genellikle süpersonik uçaklar tarafından üretilen yüksek sonik patlamaları üretmeden ses hızından (veya Mach 1) daha hızlı uçabileceğini göstermeyi amaçlıyor.

Uzay ajansından yapılan açıklamada, “NASA daha sonra X-59’u çeşitli topluluklar üzerinde uçurarak süpersonik uçuş sırasında ortaya çıkan sese insanların verdiği tepkiler hakkında veri toplayacak” denildi. “NASA bu veri setini, muhtemelen kara üzerinde ticari süpersonik uçuşu mümkün kılmak için ABD’li ve uluslararası düzenleyicilere teslim edecek.”





Teknisyenler 19 Haziran 2023’te Palmdale, Kaliforniya’daki Lockheed Martin Skunk Works’te pistin yanında duran X-59 uçağını kontrol ediyor. (Resim kredisi: Lockheed Martin)
X-59 süpersonik jetin yerdeki insanlar için sadece hafif bir gümbürtü ya da yakındaki bir arabanın kapısının çarpmasına eşdeğer bir ses çıkarması bekleniyor. Buna karşılık, önceki nesil süpersonik uçakların ses hızının üzerinde uçarken camları tıkırdattığı bilinmektedir.






Bu nedenle, X-59 aşağıdakilere ilişkin yeni ses temelli kurallara yol açabilir süpersonik uçuş daha hızlı ticari kargo ve yolcu hava yolculuğu için yeni kapılar açıyor.





Mühendisler Lockheed Martin’in Palmdale, Kaliforniya’daki Skunk Works tesisinde yer ve ilk uçuş testlerine hazırlanırken X-59 süpersonik uçağın baştan görünümü. (Resim kredisi: Lockheed Martin)
Uçak, yer ve ilk uçuş testleri sırasında pist yakınında park halinde kalacaktır. Lockheed Martin. 99,7 fit uzunluğunda, 29,5 fit genişliğindeki uçak, gücünü tek jet motoruGeneral Electric’in bir yan kuruluşu olan General Electric Aviation tarafından inşa edilmiştir. Mach 1.4 veya 925 mph hıza ulaşacak ve 55,000 feet (16,764 metre) yükseklikte uçacak şekilde tasarlanmıştır.

Her şey planlandığı gibi giderse, X-59 2024 yılından itibaren belirli ABD şehirleri üzerinde uçacak. Kent sakinleri X-59 uçağı tarafından üretilen sese verdikleri tepkileri paylaşabilecekler. Ardından, uçuşlardan toplanan veriler Quesst misyonunun sona ereceği 2027 yılında Amerikalı ve uluslararası düzenleyicilerle paylaşılacak.







[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
  Alıntı