Tekil mesaj gösterimi
Alt 30 Ağustos 2023, 16:23   #4
JConsult
Regex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: Forumda açılan 1 konu 100'lerce etkileşimli sitelerden daha ön plana çıkabilir

Dediklerine kısmen katılıyorum. Ama bir noktayı es geçiyorsun @[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]. Şimdi ben gittim fatihforum.com diye bir domain kaydettim diyelim. Buna bir host açtım. Bir script kurdum. Indexlenmesini bekledim, yazılımın ping servislerine göre ya kendiliğinden bot geldi ya da Google Search Console ve sitemap göndererek indexlettim. Sonrasında sen ona ister İbrahim Tatlıses öldü konusu aç, istersen de Alper Tunga öldü mü? konusu. İçerikler eğer domainin SEO gücü zayıfsa; iyi sıralama alamıyorsa ziyaretçiler o konuya trafik olarak gelmez ki?

Hem benim verdiğim örnekte o haberden bu kadar trafik çekmek, hem de senin verdiğin örnekte o trafiği çekmiş olman; evet, gündem bir konu olmasıyla ilintili ancak hem ForumAdası'nın hem de senin domainin SEO gücüyle de ilgili. Bu da gerek diğer içeriklerin kalitesi, gerek backlink durumu, gerekse yayında kalma süresi ve otoriterliğiyle ilgili olan bir şey.

Yepyeni; daha indexleri bile tam oturmamış sitede sen istersen haber sitelerinden bile önce gündem olacak konuyu gir neye yarar? Google botu daha o siteyi takmıyor ki?

Yani her iki olasılık da birbirine karşı bir alternatif değil, bütün olarak yürümesi gereken bir şey bence. Etkileşim de SEO'yu güçlendirir; diğer SEO kriterleriyle birlikte alan adı Google'ın gözünde güçlendikçe de çok aranan konularda üretilen içeriğin sıralamada yükselme olasılığı daha fazla artar ve verdiğimiz örneklerdeki gibi sonuçlarla karşılaşırız. Boş domainde istediğin kadar ilgi çekici içerik gir, üstlerde sıralanmayacağından hedef kitlesine ulaşmayacaktır.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı