Tekil mesaj gösterimi
Alt 04 Eylül 2023, 20:42   #28
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: Mahmut Efendi Peygamber Olurdu

@[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] anlıyorum söylediklerini ama ben anlatmak istediklerimi tam ifade edemedim gibi. Bende farz olan şeyleri yerine getiriyorum Allah kabul ederse. Sevabı, günahı bir çok şeyi artık hepimiz biliyoruz. Uygulayabiliyoruz veya uygulayamıyoruz Allah bilir o kadarını. Fakat iyi olanları dışında bazı hocaların artık günümüzde layıkıyla yapmadıklarını düşünüyorum. Artık ahir zamandayız ve hocalarında nefsiyle hareket etmeye başladıkları, sabır çizgileri olmadığı için üsluplarının kırıcı noktalarda olduğu ortada. Peygamberimiz bir kuşu bile düşünürken, hocaların günümüzdeki tavırlarına baktığımda, davranışlarının doğruluğunun tartışılabileceği kanaatindeyim.

Zaten günümüzde artık kimsenin kimseye tahammülü kalmamışken, hatta evladın ana babaya, ana babanın evlada dahi tahammülü olmadığı bir dönemde, hocaların dini aktarabilmeleri için sert değil Peygamberimiz gibi şefkatle yaklaşarak üsluplarına dikkat ederek emek vermeleri lazım ki, dini aktarabilsinler. Yoksa kırıcı dilin günümüzde dejenere olan topluma etki edeceğini sanmıyorum. Daha da inada bindirmiş oluyorlar.

Ben günümüz açısından biraz daha şefkatli bir dil kullanmaları gerektiğini düşünüyorum. Yoksa dışlayıcı dil, tamamen insanları soğutur. Ki dışlayıcı dilde İslam'a yakışan bir üslup değil bence. Şimdi hocalar direk damgalıyor, dışlıyor.

Tamam bu sondu Umarım bu kez kendimi ifade edebilmişimdir
  Alıntı