Tekil mesaj gösterimi
Alt 04 Eylül 2023, 21:52   #29
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: Mahmut Efendi Peygamber Olurdu

Alıntı:
Zeze kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
@[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] anlıyorum söylediklerini ama ben anlatmak istediklerimi tam ifade edemedim gibi. Bende farz olan şeyleri yerine getiriyorum Allah kabul ederse. Sevabı, günahı bir çok şeyi artık hepimiz biliyoruz. Uygulayabiliyoruz veya uygulayamıyoruz Allah bilir o kadarını. Fakat iyi olanları dışında bazı hocaların artık günümüzde layıkıyla yapmadıklarını düşünüyorum. Artık ahir zamandayız ve hocalarında nefsiyle hareket etmeye başladıkları, sabır çizgileri olmadığı için üsluplarının kırıcı noktalarda olduğu ortada. Peygamberimiz bir kuşu bile düşünürken, hocaların günümüzdeki tavırlarına baktığımda, davranışlarının doğruluğunun tartışılabileceği kanaatindeyim.

Zaten günümüzde artık kimsenin kimseye tahammülü kalmamışken, hatta evladın ana babaya, ana babanın evlada dahi tahammülü olmadığı bir dönemde, hocaların dini aktarabilmeleri için sert değil Peygamberimiz gibi şefkatle yaklaşarak üsluplarına dikkat ederek emek vermeleri lazım ki, dini aktarabilsinler. Yoksa kırıcı dilin günümüzde dejenere olan topluma etki edeceğini sanmıyorum. Daha da inada bindirmiş oluyorlar.

Ben günümüz açısından biraz daha şefkatli bir dil kullanmaları gerektiğini düşünüyorum. Yoksa dışlayıcı dil, tamamen insanları soğutur. Ki dışlayıcı dilde İslam'a yakışan bir üslup değil bence. Şimdi hocalar direk damgalıyor, dışlıyor.

Tamam bu sondu Umarım bu kez kendimi ifade edebilmişimdir
Ettin ettin.

Benim demek istediğim de şu; senin dediğin gibi anlatan hocalar sayılı bunları görmeyip diğer hocaların anlattıklarına bakarak iyileri de hiç ediyorsunuz, onları da tüm hocalar böyle şöyle kervanına katıyorsunuz. En azından benim dinlediğim hocalar o şekilde değiller. Arayan mevlasını da bulur, belasını da. Yani akıl var araştır bul demek istiyorum, bir kaç kişiyi dinleyip hüküm vermek yerine iyisini bulana kadar araştırın, bu devir de alim yok, şöyle iyi hoca yok diye bir şey yok, VAR.

İlim diye birşey var, bunu her müslümanın kadın ve erkek öğrenmesi gerekiyor.
Bu ilmi sen kurandan öğrenemezsin, bir çok ilim çeşidi var.

Mesela ben bir kaç ilme vakıf oldum belli bir süre öğrendiğim ilimlerle amel ettim, öyle bir manevi haller oluyor ki, hem rüya da hem de rüyada değilken gözünün görebildiği güzellikler, başka alemler vs. İnsan o güzelliklerden bile korkuyor ben şuan bıraktım mesela, çünkü hazır değilim o haller için gerçekten tam bi Allah yoluna girmek gerekiyor. Kimse inanmak zorunda değil çünkü, gören gözle görmeyen göz bir olmaz. ^^

Yani benim anlatmak istediğim şu; olay sadece Kuran, Hadis veya iyi niyetten ibaret değil, gizli saklı insanın aklının alamayacağı öyle şeyler var ki. Ben şu yarım halimle bile birazına vakıf olabildiysem hoca ve alimleri gerçekten düşünemiyorum.

O yüzden demem o ki; kimseyi yargılamayın, mesela günümüzde Allah dostu olarak bilinenleri hiç yargılamayın. Bunu gören göz bilir sadece o insanların kerametlerine bir çok insan vakıf olmuştur, sen görmedin diye yok değildir. Ha inanmıyorsan dinlemezsin görmezsin, ama inananlarada yada o insana çamur atamazsın. Aynı şekilde hocalar içinde öyle, herkesin uslubu farklıdır fakat sonuca baktığın zaman aynı kapıya çıkar doğruya çıkar, onun içinde o önemlidir zaten.

Bu sondu diyim bende.
  Alıntı