Tekil mesaj gösterimi
Alt 08 Eylül 2023, 11:20   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Marakeş | Fas

Marakeş | Fas



Marakeş, inanılmaz mimari mekanlar ve canlı pazarlar sayesinde tarihi merkezi dünyaca ünlü Fas'ta en çok ziyaret edilen ve renkli bir şehirdir. 1985 yılında Marakeş Medine, UNESCO Dünya Mirası Listesi ilan edildi. Birçok turist bunu gayri resmi 'Kırmızı Şehir' adı altında biliyor. Mesele şu ki, eski kil binaları ve kırmızı duvarlara sahip surlar eski şehrin en önemli simgeleridir.

Medine'nin merkez meydanı Djemaa el Fna'dır, hayat bir anlığına donmaz. Burası Afrika'nın en büyük yeri. Bugün, bu pitoresk ve yoğun kare suçluların birkaç yüzyıl önce idam edildiğini hayal etmek zor. Burada, tatlıların ve suyun satıcılarıyla, yeteneklerini sergileyen akrobatlar ve dansçılarla her zaman buluşabilirsiniz. En ilgi çekici hareket şafak vakti meydanın üzerinde başlar, büyük bir açık hava restoranına dönüştüğünde. Her yerde geleneksel milli yemeklerin (et ve pirinç) pişirildiği mangal ve çuvallar var.



Meydanın hemen yakınında birçok eşsiz tarihsel ve dini nesne bulunmaktadır. En popüler yerler Bahia Sarayı ve Kutubia Camii'dir. Medine'nin dar geçit yollarında sıradan bir yürüyüş, unutulmaz birçok izlenim bırakıyor. Burada, konuklara en popüler ulusal yemekler sunulduğu ilginç hediyelik eşya dükkanları ve restoranları keşfedebilirsiniz.

Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı