Tekil mesaj gösterimi
Alt 21 Eylül 2023, 19:27   #4
Çevrimiçi
JConsult
Regex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: Xenforo 2.3 güncellemesi ön hazırlıkları

Ben @[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]'ın belirttiği Invision Power Board hakkındaki gelişmeleri takip etmiyorum. Ama vBulletin'in 11 yıl sonra -zira 5 Connect, 2012'de çıkmıştı- ana versiyon güncellemesinden ziyade; XenForo'nun bir alt versiyon güncellemesi insanları daha fazla heyecanlandırıp beklentiye sokuyorsa en azından vBulletin ile XenForo arasında yapılacak olan bir versus için konuşacak olursam vBulletin bitmiş. Yine @[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]'ın dediği köklü bir değişiklik yok kısmına ben şöyle bir yorum getirebilirim; bu sonuçta bir alt versiyon güncellemesi, yani XenForo 2.3 değil de XenForo 3 çıkacak olsa belki vBulletin 6'daki hayal kırıklığı yaşanabilirdi. Ancak örneğin vBulletin 3.6'dan 3.7'ye ve 3.8'e geçiş yaptığımız 2007-2008 yıllarını düşünelim. O zaman da ona tek eklenen; ziyaretçi mesajlaşmaları, albümler, sosyal gruplar, arkadaşlık sistemi falandı. Dolayısıyla bunun bir alt versiyon güncellemesi olacağını düşünecek olursak beklentiyi vasat tutarak yapılan geliştirmelerden memnun kalabiliriz.

Hâlâ vBulletin 3 alışkanlığından vazgeçemeyen biri olarak XenForo'nun çağa ayak uydurmuş modern çalışmalarını yadsımıyorum. Ama bunu geçen @[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] ile de telefonda görüşürken konuşmuştuk, her nedense o eski forumculara vB 3 tadı vermediği de bir gerçek.

Bir de konudan bağımsız olarak XenForo'da her şey daha çok paraya dökülmüş durumda. En basit eklentilerin bile kararlı sürümü ücretli olunca iş daha can sıkıcı bir durum oluşturuyor. Ha; verilen parayı hak ediyor mudur? İlla ki. Özetle yeni sürüm şimdiden hayırlı olsun ve umarım XenForo kullanıcıları bu geliştirmelerden memnun kalırlar.

  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
  Alıntı