Tekil mesaj gösterimi
Alt 21 Eylül 2023, 22:44   #3
Çevrimdışı
Charismax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: Xenforo hosting searh_index hatası nedeni ve çözümü

Alıntı:
Regex kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Bu zamanlanmış görevler vBulletin 3'te de olan bir şey ve evet, hosting kalitesine göre sorun yaşatabiliyor gerçekten. Hatırlar mısın? 2020'de @[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]'ın açtığı bir forum vardı ve bazen saati sapıtınca yeni yazılan mesaj eskisinin üzerine çıkıyor gibi oluyordu. İşte o da hemen hemen böyle bir sorundan kaynaklanıyordu. Yöncü sağ olsun (!).

Anladığım kadarıyla bu, search_index tablosu arama kayıtlarını listeliyor. Herhangi bir şişiklik ya da ters giden bir durum olduğunda da XenForo haklı olarak tepkime veriyor. Dolayısıyla ya repair (onarma) ve optimize edilecek ya da arama kayıtları yeniden oluşturulabileceğinden boşaltılacak ve yeniden kayıtları çekmesi beklenecek. Bilmeyenler ve direkt Google'a yönelecek olanlar için özellikle; kendi dilinle, kendi üslubunla güzel ve aydınlatıcı bir anlatım olmuş. Eline sağlık @[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!].
Ee şunu düzeltelim yazdım zatende.. Hayır beklemesine gerek yok.. Araçlar yeniden yapılandır çalıştır anlık olarak arama ve konuları tastamam getirecektir... Benimkisi tavsiyedir beklesinler.. Çünkü bu hatayı alıyorsa 2 nedeni vardır..

1. Nedeni hosting yetersizliği anlık yapmak için işlem yaparsa site şişer başka hatalar verir bu verilen hataları araştırmaya koyulur işin içinden çıkamaz çünkü hatalar anlık yapılan işlem hatası olacağı için kalıcı hata sana'bilirler... Sonuç olarak kullanıcıyı baz alarak bu alatımı yaptım..

2. Neden hostingin kendi içinde veri transferi yapması yani türkçesi kullanıcıya yansıyan hosting'in restartlanması... Bağlantı kopukluğu xenforo'yu sıfırlar tüm ayarları.. Kopan bağlantı geri geldiğinde xenforo işlem yapmaya başlayacak yüklenme olunca hosting düşük bir hostingse bir çok işlem askıda kalacak yine farklı hatalar alacak.. En basit alacağı ilk hata.. Sırada bekleyen eklentiler (eylem) hatasıdır.. Yani bu yazar ama hata değildir... Bunu kullanıcı çözemez hata diye bişiler yapmaya çalışır..


O yüzden performansı olmayan sade kullanıcı hostinglerinde beklemek en iyisi... Diğer türlü hostingin iyidir hosting içinde problem olmuş düzelmiştir o zaman araçlardan çalıştır yap bas gitsin bişey olmaz..


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Beni her insan sevebilir.. Her insan çekemez.. Arada' olan farkın mesafeyi ölçümü kıtalar'dır..
  Alıntı