Alıntı:
Zeze kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı
Katılıyorum. Mesela çocukken ilkokulda bize çiçek ol derlerdi. Çiçek ol demekte şöyle, kollarını birbirine bağlamak, kavuşturmak. Öğretmen bir şey anlatırken dinlememiz için çiçek olun derdi.
Sonra Beden Dili'nde kolları bağlamanın tam tersi bir anlamı olduğunu öğrendim. Seni dinlemiyorum anlamı varmış. Ben hep birini dikkatli dinlerken kollarımı bağlardım.
Ne yani şimdi karşı tarafa seni dinlemiyorum izlenimi mi vermiş oldum? Saçma.
Herkesin bence beden dilinin ifade ettiği farklıdır.
|
Ya bizzat ben 30'lu yaşlardan sonra beden dilime hakim değilim mesela .. Geçen gbt ile ilgili bir forum oyunun'da burada bi'şey yazdım.. Aslında o bu konuya örnek bağlayıcı..
Mesela ben istanbulluyum kütük olaylarını aradan çıkarırsak.. Polis asker v.b kolluk görevlileriyle ergenliğim'den bu yana samimiyimdir.. Mahalle ağzı konuşması ergen olunca abi nasılsın var'mı bi yaramazlık şeklinde takılan bir mizacım vardı..
İstanbulda bira içerdik mesela otoban kenarları meşhurdur hava kararınca çoluk çocuk yokken kapalı yerlerde dolu olduğu için arkadaşlar toplanır cips kola artı bira şeklinde takılırdık.. Polis gelirdi birden baskın gibi feneri karşı otobanda'ki arkadaşına yakardı sinyalleşirlerdi yani yakaladım dercesine.. Gbt yaparlardı.. Gençler napıyorsunuz madde var mı diye sorardı.. Yok abi falan dedikten sonra arardı bi üstümüzü biranın bir şişesini ona verirdik dikerdi anlık bitirir giderdi.. Hani samimiyet meselesi zaten oranın gençleriyiz yabancı değiliz..
Bu mesela polisleri çok seviyorken birden benim beden dilime farklı yansıdı... Şimdi eşin ile yürürken sana açıktan kimlik soramazlar.. Bende yaş icabı büyük olsam bile görüntüde lise sonun bir öğrencisi gibiyim.. Resimlere bakmayın harbiden öyle kibar minyonum..
Karşıdan geliyorlar 3 kişi gibi polis abiler geç kenara geç geç kollarını kaldır arka cebe bakarlar bilmem ne yaparlar.. Ama kimlik istemezler bazen.. Ben orada bi diklendim hayırdır kardeşim falan diye
Eşim'de yanımdaydı lan çarşıda kaldırımda yürüyorsun her insan gibi hayırdır terör muamelesi gibi.. Bunu ben ANKARA'DA yaşadım .. İstanbulda değil.. Ankara sincan laleli'de... Ben öyle diyince elimi kolumu tutuyor bilmem ne yapıyor ters kelepçe yapacak gibi.. Sinirlendim lan dedim siz manyak mısınız bağırdım yani iyice çullandılar... Sonra eşim işte napıyonuz ya diyince
Afallama oldu orada ... Kimsin şusun busun... Aile millet vekilli kaynıyor bizim farklı farklı partilerden poliste var abi bizden.. Anlattım o 3 dakika falan sürdü anlatımım zaten anlık.. Gbt testini yaptılar iyi günler beyfendi dediler bırakıp gittiler.. Ama ben orada sinir oldum milletin içinde sanki bişey varmış gibi.. Peşlerinden gittim hemen 1 dk ya dedim.. Siz bana eşim yanında bunu yapamazsınız yasak yani.. Aile ve aile ferdleri yanında ricacı olmak zorundasınız o ney öyle geç kenara kaldır kolu diye.. Ben sizin yasa kurallarınızı bilmemek gerekirken biliyorum siz bilmiyor musunuz dedim.. İçlerin'den birisi yanlış anlamayın lütfen arkadaş çaylak dedi maylak dedi konuyu kapattı.. Oysa o'da başındaydı
Neyse işte hikaye gibi anlatmış oldum.. Aynı günün bir başka saatinde bu sefer tek iken başka kişiler gbt yaptı..
Denk geldi öyle..
O'gün bu'gündür ben cesaretli olan ben.. Yunus polisi normal polis artık her kimse gördüğümde yolumu değiştiriyorum.. Sanki katilim ben yakalanmamak için.. Gbt için denk geldiğim'de kimlik verdiğim zamanda soru sorarlarsa hiç kararlı bir ses tonunda cevap veremiyorum.. Hani dese'ki sen mi vurdun lan ? Abi vallahi yanlış oldu diyip kaçasım var ...
Şimdi gelde bu konuda beden dilini haklı çıkar...