Tekil mesaj gösterimi
Alt 23 Eylül 2023, 20:15   #3
Çevrimdışı
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: Menfaat ve Çıkar ile İlgili Sözler



Kişi çıkarı, hayvansal yanımızın bir sürüp gitmesidir. İnsanda insanlık, karşılık beklememekle başlar. (H. F. Amiel)

Menfaat her dili konuşur, her kılığa girer, hatta menfaatlere karşı kayıtsız biri gibi görünmesini de bilir. (La Rochefaucauld)

Bir kimseyi başkasının menfaatine çalıştırmak için, herkesin kendi kendisine olan sevgisini kalbinden silmek gerekir ki bu imkansızdır. (Tolstoy)

Menfaate dayanmayan bir dostluğun güzelliğini anlamayan, başkalarının dostluktan duyabileceği saadeti de anlayamaz. (Edward Young)

Ama görüyorum ki insanların, merhameti bir yana bırakmayı öğrenmeleri lazım; zira menfaat her şeyden önce geliyor. (William Shakespeare)

Başkalarını mutsuz etme mutluluğunla ve menfaatin için kimseyi kırma. Eğer biraz huzur istiyorsan herkesi dostun sanma. (Ernesto Che Guevara)

Güvenme insanların samimiyetine,/Menfaatleri için gelirler vecde/ Vaad etmeseydi Allah cenneti/ O’na bile etmezlerdi secde. (Mehmet Akif Ersoy)

Nasıl ki bir noktadan sonsuz doğru çıkarsa, bir akıldan da sonsuz fikir çıkar. Bunların çoğu birbirine zıttır, hepsi menfaate bağlıdır. (Hekimoğlu İsmail)

Bu dünya menfaat dünyası. Menfaatini düşünmeyen insan olur mu? Eline fırsat geçirip de çalmayan bir kişi göstersene bana!.. Ha? Bir kişi!.. Kör olayım yoktur. (Sabahattin Ali)

Siyasi menfaatler uğruna dini duyguları ateşleyerek sömürmek de, hükümetlerin ya da politikacıların kendi halkları da dahil her halka bırakabileceği en tehlikeli mirastır. (A. Roy)

Araya menfaatlerimiz girmeyince hadiseleri elbette başka türlü, daha realist bir gözle görmeye, hakikaten daha uygun şekilde anlamaya ve yorumlamaya başlarız. (Ahmet Hamdi Tanpınar)

Menfaat karşılığı yapılan iyilik, iyilik değildir. İyilik, sebep ve netice zincirinin dışındadır. Mutluluğu ihtiraslar da değil kendi yüreğinizde arayın. Mutluluğun kaynağı dışımızda değil içimizdedir. (Tolstoy)

Çıkarlar karşılıklı olunca ve herkes sadece kendi çıkarını düşününce, kendi çıkarlarından olmamak için insanlar daha uzlaşmacı oluyor. Böylece işleri daha çabuk görüyoruz. (Deniz Vincente)


Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı