24 Eylül 2023, 21:04
|
|
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
|
Yanıt: Yaratıcı neden tehdit ediyor yakarım seni diye?
Kalbin mühürlenmesi durduk yere olan bir şey değil.
Kişinin seçimlerinden. Allah durduk yere mühürlemiyor.
Ve Allah her şeyi önceden bilen olduğu için, sadece kişinin atacağı adımı önceden biliyor. Ama seçim o kişinin, o kişiye engel olursa o zaman dünyanın var oluş amacına aykırı olurdu.
İrade kişidedir. Sen iradenle git kötülüğü seç, sonra Allah biliyordu diyemezsin.
Allah sadece senin yapacaklarını görüyor. Seçim senin elinde.
Sadece çok iyi kullarını korumak için müdahalelerde bulunduğu, yoluna başka seçenekler çıkardığı oluyor.
Tamamen kötü olanları da bu dünyayla baş başa bırakmış. Karışmıyor artık. Onlara da dünyalık deniliyor.
Hani bazen diyoruz ya, iyi olmayan kötü birinin ne kadar dört dörtlük hayatı var, ben ondan çok daha iyi şeyleri hak ediyorum ama benim hayatım çok kötü diyorsun. Niye olan iyilere oluyor diyoruz değil mi?
Oysa onların hayatının dört dörtlük olmasının sebebi, onlar bu dünyayla baş başa bırakıldıklarından. Onlar kötü evet, bu dünyada çok iyi hayat sürüyorlar evet. Ama ahirette tam tersi olacak. Evet Allah onlara bu dünyada ceza vermiyor, çünkü bu dünyada ki hiç bir ceza yaptıkları kötülüklere karşı gelmez. Bu yüzden asıl cezalandırılacakları yer cehennem.
Bu yüzden kimsenin hayatına özenmeyin. Sizin bilmediğiniz ama Allah'ın bildiği, o insanın hayatına özenilmeyecek kadar kötü biri olduğunu bilemezsiniz.
Kalbin mühürlenmesi ile ilgili şu video var izlenmesini tavsiye ederim;
|
|
Alıntı
|