Alıntı:
rainbow6 kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı
Yorumunu da kat . Mesela sence neden ??.
Aslında bu dediğin olay ilahi dinler öncesindeki dinlerde de var olan bir olay.
Yani iyi ve kötü olan arasında bir kavga ve sonrasında ayrışma hep olmuştur. Ne ilginç di mi.
|
Ben zaten hocaları'da dinlesem kitaplarıda okusam kendi yorumumla yorum yaparım ama yaptığım yorum inancım değildir.. Yani sorgulama yaparım çıkış yoksa tövbe kapısına dönerim.. Limit ayarlarım..
Burada anlaşma olayı bana saçma geliyor .. Bu yukarıda @
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] 'ün paylaştığı ayet haricinde bu ayeti yorumlayarak insanlara anlatılma şekli bende ister istemez bir yorum katma isteği doğruyor..
Adem a.s ' a ruh üflenmeden önce melekler görmüş.. Bu nedir ya rab soruları sorulmuş.. Detaylandırmıycam uzatıyorum zaten iyice uzatırım bir anlamı kalmaz okunmadıktan sonra.. İşte kemik üzerine kasların giydirilmesi derinin çekilmesi ruh verilmesi bu yaratılış bu başka bir'şey.. Zaten başka ayette'De ilk toprak meselesini yazıyor.. Ayetler yanyana peşpeşe olmadığı için farklı numarandırma olduğu için orada bir çelişki gibi görünüyor ama çelişki yok aslında...
Şu şeytanın ağzından burnundan girip içini dolanması adem a.s mın yaratılmadan önce şeytan tarafından incelenmesi.. Bu arada şeytan meleklerin başı' ama bir melek değil onuda belirtelim.. Diyorlar şeytan'da bir melekti.. Hayır şeytan hiç bir zaman melek değildi.. Ateş ile nur'u ayırt mı edemiyoruz ... Neyse işte.. Ben buna secde etmem demesi şeytanın.. Allahın et demesi karşı mı geliyorsun demesi.. Şimdi bu olayı bize kısas olarak anlatıyorlar kuranda ayet inecek ya peygamber efendimiz geldiğinde bunu bize kısas olarak anlatıyorlar.. Belki allah şeytanla gerçekten öyle bir sürtüşme yaşadı yok edemedi ? Onuda bize kuranda öyle bildirdi? Yani insan bunu soruyor sorguluyor.. Şeytanla pazarlık ne demek ya ? İnsanoğlu üzerinden bir pazarlık yapıyor.. İnsan bunu sorgulayınca ALLAH'a şirk koşma deniliyor.. Bana akılı veren allah zaten.. Şuan bu yazdığımı yazacağımı bile biliyorsa burada benim ne vasfım kalıyor ? Mesela ben aklımın kendime ait olduğunu biliyorsam bu aklımın yapılacakları biliniyorsa bu irade olmuyor'ki.. Yazıl'mışım oynatılıyorum oluyor.. Şeytanla pazarlık gibi geliyor bana.. H.z musa peygamberinde bir pazarlığı var Allah ile.. O'da çok ayrı bir konu.. Yani satır satır inceleme yapıldığında hep bir pazarlık söz konusu oluyor insanoğlu üzerinden.. Meleklerin akibeti belli.. Şeytanların akibeti belli.. Ama insanlar hasbel kader cennet cehennem sırasında' ve bu zaten önceden biliniyor ..
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Beni her insan sevebilir.. Her insan çekemez.. Arada' olan farkın mesafeyi ölçümü kıtalar'dır..