“Rabbin meleklere demişti ki: 'Ben muhakkak çamurdan bir insan yaratacağım. Onu tamamlayıp, içine de ruhumdan üfürdüğüm zaman, derhal ona secdeye kapanın!' Bütün melekler toptan secde ettiler. Yalnız İblis secde etmedi. O büyüklük tasladı ve kâfirlerden oldu. Allah, 'Ey İblis! İki elimle yarattığıma secde etmekten seni men eden nedir? Böbürlendin mi, yoksa yücelerden misin?' dedi. İblis: 'Ben ondan hayırlıyım! Beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın.' dedi.” (1)
Bana göre bu pazarlık değil, öyle adlandırılması çok saçma insanlar ağzına ne dolarsa o şekilde dini sömürüyorlar ve kötülüyorlar. Pazarlık nedir ya? Allah ile herkes konuşabiliyor mu? İnsan yokken şeytan üstündü basit biriyle geçen bir konuşma değil bu, şeytanın Allah'a 6 bin yıl ibadet ettiği söylenir, meleklerin hocasıdır yer yüzünde ki hiç bir insan onun kadar alim değildir, Allah huzurundan onu kovduğunda şeytan adını almıştır ve yemin etmiştir senin kullarını saptıracam diye ve mühlet istemiştir, Allah yaratıcı olduğu için yarattıklarına güvendiği için buna müsaade ediyor ve senin yolundan gidenlerin hepsini cehenneme dolduracağım diyede söylüyor. Dini konuda herşey de sorgulamasını aklınızı kullanın demesini biliyorsunuz madem sizde şeytanın yolundan gitmeyin o zaman aklın mı yok? demek ki yok ve şeytan seni kandırmış Allah inancın dahi yok, ayetlerini de saçma buluyorsun çoktan oyuncağı olmuşsun hala akıl akıl diyorsun. Geçmiş olsun.
Bunu bi kişiyi hedef alarak söylemiyorum genel olarak diyorum.