Tekil mesaj gösterimi
Alt 28 Eylül 2023, 23:55   #8
Çevrimdışı
Avatarsız Forum Üyesi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: İyilikleri SEVAP ve CENNET İçin mi Yapıyorsunuz ??!!

Alıntı:
rainbow6 kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster



Yo şimdiki dindede tek eşlilik tam esas değil ki. İmam nikahı gibi kadını yok sayan bir nikah bile var. Yani adam boşol dediğinden kadın ortada kalıyor. Hukuki olarak hiçbir hak iddia edememesi cabası.

Ayrıca eskiden derken o kadar eskiye gidersek, şamanizm gibi şahane bir inanış var. Has Türk inanışı. Kadının baş tacı edildiği, el üzerinde tutulduğu, değerli olduğu inanış . Ama biz ilahi dinlerden bahsediyoruz . Yani son 4 dinden.

Ha ille eskiye gidersek, Eski Mısır'da Akhenaton'da tek tanrı inancına geçen ilk firavundur. Hatta bu yüzden öldükten sonra adı sanı yer yerden silinmiş ve kazan mıştır. Akhenaton kanun çıkarıp, tek tanrı inancına inanılacak demiştir. Ne kadar benzer değil mi ??. Aynı benzerlikler Sümerlilerde de var. Hatta o tabletleri inceleyen Muazzez İlmiye Çiğ, o tabletlerin hepsi açıklanırsa dünyada yer yerinden oynar (din hususunda) diyordu.

Yani eskiye gidersek işin içinden çıkamayız ve bir çok kişinin kafası epey karışır .

Konu dağıldı. Demek istediğim yasak ve kurallar şarttır. Ama sorgulamanaz değildir. Bu her konu için geçerlidir. Din, hayat, iş vs.
Din bunu şart koşmuyor tek eşlilikte esas kılınmasınıda söylüyor neden yobaz erkekler bunu görmüyorda diğerini görüp benim şu kadar hakkım var diyor? hoşlarına gidiyor ama alındığında çekecekleri azaplarıda okumuyorlar işlerine gelmiyor.

Diğer 3 kitaptada bunlar var ama bunu inandıkları dinde bile yapmıyorlar bu yüzden avrupa insanı medeni diye seviliyor yapsalar onlarda yobaz olur islam gibi karalanırlar.

Dini nikah olayı hep diyorum suçlu kadınlar islama inanan hiç bir insan bunu tek başına kabul etmez çoğu hocalar bile önce resmi nikah diye bağırıyor. Din değil kadınlar kendilerini aşşağılıyor yaptırmasınlar ne mecburiyetin var? Önce resmi nikah yaptır kabul etmiyorsa defolsun gitsin. Herşeyde dinin suçlanması çok saçma, insanlar bozuldu insanları suçlayın akılları yok mu? Din kusursuz insanlar kusurludur, anlamıyorlar işlerine geldiğini yapıp bunada din diyorlar.

Neyse söylüyeceklerim bu kadar sağolun.
Konuyu dağıtmayım bende.
  Alıntı