Tekil mesaj gösterimi
Alt 01 Ekim 2023, 23:30   #10
Çevrimdışı
rainbow6 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: İyilikleri SEVAP ve CENNET İçin mi Yapıyorsunuz ??!!

Alıntı:
Estrella kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Din bunu şart koşmuyor tek eşlilikte esas kılınmasınıda söylüyor neden yobaz erkekler bunu görmüyorda diğerini görüp benim şu kadar hakkım var diyor? hoşlarına gidiyor ama alındığında çekecekleri azaplarıda okumuyorlar işlerine gelmiyor.

Diğer 3 kitaptada bunlar var ama bunu inandıkları dinde bile yapmıyorlar bu yüzden avrupa insanı medeni diye seviliyor yapsalar onlarda yobaz olur islam gibi karalanırlar.

Dini nikah olayı hep diyorum suçlu kadınlar islama inanan hiç bir insan bunu tek başına kabul etmez çoğu hocalar bile önce resmi nikah diye bağırıyor. Din değil kadınlar kendilerini aşşağılıyor yaptırmasınlar ne mecburiyetin var? Önce resmi nikah yaptır kabul etmiyorsa defolsun gitsin. Herşeyde dinin suçlanması çok saçma, insanlar bozuldu insanları suçlayın akılları yok mu? Din kusursuz insanlar kusurludur, anlamıyorlar işlerine geldiğini yapıp bunada din diyorlar.

Neyse söylüyeceklerim bu kadar sağolun.
Konuyu dağıtmayım bende.
Avrupa'da hiristiyanım deyip 4 karı istiyorum diyen pek yoktur. Resmi nikahı yok sayıp, papaz nikahı yapıyorum diyen yoktur . Çoğu tek eşlidir. Evlenmeden bir süre yaşarlar ki bence en güzeli. Çiftler birbirini tanır. Tanıdıktan sonra duruma göre ya ayrılırlar ya da evlenirler. Zaten böyle yapıyorlar .

Yahu hep mi insanlar kusurlu. Şeriat olan 15-20 ülkede kusur insanların mı yine. Laiklik olan sistemlerde her şey iyiyken, şeriatta niye kötü. Demekki kusur insanlarda değil.

Mesela Belçika'da hükümet düşüyor. Seçim yapılmıyor. Ülke aylarca hatta 1.5 yıldı sanırsam iktidarsız, hükümetsiz yönetiliyor. Çünkü sistem sağlam ve kusursuz .

------------------------------------------------------
“İnançlarınız sizi iyi bir insan yapmaz, davranışlarınız yapar.”
------------------------------------------------------
  Alıntı