Tekil mesaj gösterimi
Alt 14 Ekim 2023, 11:10   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Tarım Üretimini Arttırmak İsteyen İnsanlar Hangi Faaliyetlere Başvurmuştur?

Tarım Üretimini Arttırmak İsteyen İnsanlar Hangi Faaliyetlere Başvurmuştur?



Neolitik Çağ’dan itibaren insanların hayatlarını idame ettirebileceği bir yol olmuştur. Toplumlarda da tarımın önemi kavranmıştır. Böylece tarım yapan insanlara teşvik ettirici uygulamalar yapılmış ve üretimi arttırmak amaçlandırılmıştır. Örneğin üretimi arttırmak için nadas sistemi kullanılmıştır. Nadas sisteminde tarlaya bir süre ekim yapılmaz ve toprak dinlendirilir. Aynı zamanda tarım üretimini nitelik bakımından üst seviyeye çıkartabilmek için maddi destek de köylülere sağlandı. Şehirler su kenarların kurulduğu için sulama kanalları da tarımda kullanılmaya başladı ve ürünlerin daha efektif bir şekilde üretilmesi sağlandı.

Aynı zamanda tarımın gelişmesiyle ürünler çoğaldığı için depoların inşa edilmesi ve ürünlerin muhafaza edilmesi gerekti. Zor şartlar altında harap olan ürünlerin sağlıklı kalması ve kullanılması için bu depolar çok önemli rol oynadı ve birçok insanın hayatını kurtardı. Depolanan tek şey tarım ürünleri değildi. Tarımda kullanılan sular da depolandı ve kullanıldı. Aynı zamanda depolanan suları efektif kullanmak için farklı sulama teknikleri geliştirilmiştir. Aynı zaman Orta Çağ Avrupa’sında da görüldüğü gibi çeşitli saban tekniklerinin üretilmesiyle coğrafi özelliklere uygun tarım yapıldı ve üretimin arttırılması sağlandı.

Tarımın başından geldiği nokta karşılaştırıldığında en büyük değişimin tarımdaki hayvan gücü oldu. Tarımda da hayvanların kullanılması sonucu tarımın yapılması için gerekli olan insan gücünü bir hayli azalttı. Aynı zamanda bir diğer büyük değişim aletler oldu. Orak gibi aletlerin yaygınlaşması tarımın kolaylaştırılmasına, ürünlerin çeşitlendirilmesine ve ürünlerin artmasına yaradı. Çağlar geçtikçe ve teknoloji geliştikçe ise gübre ve ilaç kullanımı artmıştır. Bahsedilen uygulamalar olsa da yapılan en temel değişim yerleşim hayata geçilmesi olmuştur. Yerleşim hayata önce geçen devletlerin diğerlerine göre daha çok geliştiği gözlemlenmiştir. Aynı zamanda göçebe toplumlar da tarımın önemi anlaşılınca azalmıştır.




To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


“ Kimseyle hiçbir konuda yarış halinde değilim.
Kimseden akıllı, kimseden güzel, kimseden iyi olma gibi bir iddiam yok.
Kimse için 'EN' değilim, 'DAHA' değilim.
Bu devasa iddiasızlığın bana verdiği özgürlüğün hastasıyım. ”


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı