Tekil mesaj gösterimi
Alt 18 Ekim 2023, 15:27   #2
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: 14 Ekim Dünya Standartlar Günü ile İlgili Bilgi ve Yazılar

Standardizasyon Ne Demek?
Standardizasyon tanım olarak, bir şeyi bir standarda uygun hale getirme sürecidir. Ayrıca belirli bir endüstride standartlara dayalı ve uyumlu teknolojileri ve süreçleri geliştirme, teşvik etme ve muhtemelen zorunlu kılma işlemidir.

Standardizasyon neden önemlidir?
Dünyanın farklı yerlerinden ürün ihraç eden veya ithal eden açık pazarlar neticesinde hızlı bir küreselleşme dünyasında yaşıyoruz.

Standartlar, belirli bir sektörde üretilen mal veya hizmetlerin tutarlı kalitede olmasını ve aynı sektördeki diğer karşılaştırılabilir ürün veya hizmetlerle eşdeğer olmasını sağlar. Standardizasyon ayrıca üretilen malların güvenliğini, birlikte çalışabilirliğini ve uyumluluğunu sağlamaya yardımcı olur.

Örneğin Kullandığınız akıllı saat Türkiye’de ve akıllı telefonunuz Çin’de üretilmiş olabilir. Hem akıllı saatiniz hem de akıllı telefonunuzun içindeki yonga seti (chipset) Japonya’dan ithal edilmiş olabilir. Ancak, dünyanın farklı yerlerinde yapılmış olmalarına rağmen hepsi birbiriyle sorunsuz bir şekilde çalışır. Bu ancak frekansların standardizasyonu nedeniyle mümkündür.

Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı