Tekil mesaj gösterimi
Alt 18 Ekim 2023, 16:31   #3
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: 16 Ekim Dünya Gıda Günü ile ilgili Bilgi ve Yazılar

Dünya Gıda Günü Neden Önemlidir?
Bu gün farkındalık yaratmaya yardımcı olur. Milyonlarca insan, büyüyen bedenlere ve beyinlere zarar veren yetersiz beslenmenin sağlık sonuçlarından muzdariptir. Bu nedenle, bu sağlık krizine dikkat çekmek ve bunu yaparak, gezegendeki herkes için gıda güvenliğini ve besleyici gıdaların erişilebilirliğini sağlamak önemlidir.

Açlığın sona erdirilebileceğini hatırlatır. Gezegenimiz şu anda dünya yaşayan her insanı beslemek için yeterli yiyecek üretiyor. Bununla birlikte, yılda 1,3 milyar ton gıda kaybedilmekte veya israf edilmektedir (bu, üretilen gıdanın kabaca %20’sidir). Dünya Gıda Günü dahil olmak, gıda israfını azaltmak ve milyonlarca insanın geçimini sağlamaya yardımcı olmak için bir itici güç görevi görür.

Kararında yemeye dikkat çekiyor. Yemek harika bir zevk ve eğlence kaynağıdır, ancak bazen aşırıya kaçabiliriz. Dikkatli yeme odağına dönersek, israf edilen yiyecek miktarını ve yatağa aç giren insan sayısını azaltabiliriz. Dünya Gıda Günü, aşırı yemekten kaçınmayı ve ekolojik olarak sürdürülebilir seçimler yapmayı hatırlatıyor.

Dünya Gıda Günü’nün amacı nedir?
Hiç kimseyi geride bırakmadan, açlık çekenler ve herkes için sağlıklı beslenme sağlama ihtiyacı konusunda dünya çapında farkındalığı ve eylemi teşvik eder.

Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı