Tekil mesaj gösterimi
Alt 18 Ekim 2023, 18:57   #3
Çevrimdışı
Charismax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: İş Yok Diyene, İş Çok Diyen ŞEYLER

Bana iş çok ama durum kritik oluyor benim için.. Her işte her insan çalışamaz malesef... Şimdi taşı sık suyu çıksın olayı tarla çalışanlarının çıkarttığı bir sözdür bana göre...

Her iş her insana uygun olsa zaten işsizlik geçim sıkıntısı diye bir'şey olmazdı...
@[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] misal sen muhasebecisin dimi ticaret meslek'den.. Bende bilgisayarlı muhasebe ticaret meslek' ama sonram yok başka kulvardayım..

Ben bunu okudum diye bu işi yapabilir miyim sence? Yapamam okulu okumak için okumak var .. Birde okulu istediği için istediği bölümü okumak var ..
Bu arada yazını okumadım tam sana değil bu yazdıklarım örnekleme olarak kullanıyorum nickini kızma ha

Bu şekilde olan durumlar var .. Misal diploma olarak 3 diplomam vardır... Meslek olarak 3 kol bilerziğim vardır... Matba ayakkabı imalat çorap örme.. Bunlar meslektir .. Ama diploma ağırlık bakarsak beyaz yakalı üst kademe yönetici olmam gerekiyordur.. Seçimler ve zamanla gelişen ustalık el becerisi ve akıl bir yerde profesyonelleşince o dal'da uzman oluyorsun.. İş bulamamak boşta gezmek böyle bir'şey..

İl değiştirdim en iyi örneği benim aslında... Her konuda başarılıyım mesleğim yok burda.. Girilemez denilen her yere girebiliyorum.. Lakin devam edemiyorum sebebi vasıflılık ve vasıfsızlık bile değil' alışkanlıklar ve geçmişi heba etmemek adına isteriksizlik duyguların kabarması..

Şu'an beni mesela tip'den ve konuşma iletişim bakımından iyi gördükleri için otel ve lokanta tarzı yerlerde istiyorlar.. Çok süper dolgun maaş' üstün jilet gibi ter'temiz... Seçemiyorum insanlara göre iş var iş beğenmiyor oluyor bu... Ben daha pis işler sanayi ve üretimi tercih ediyorum çünkü becerilerim o yönde.. Şimdi onu tercih etmiyorum diye tercih ettiğim iş yok diye adımız iş beğenmiyor iş varda diyorlar... O öyle bir'şey değil.. Bunu düz mantıklara anlatamazsın..

İş yok napacan mecbur çalışacan diyenlere sesleniyorum... Mecbur bırakılan insanın yaşamı eziyettir...


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Beni her insan sevebilir.. Her insan çekemez.. Arada' olan farkın mesafeyi ölçümü kıtalar'dır..
  Alıntı