Tekil mesaj gösterimi
Alt 30 Ekim 2023, 17:04   #2
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: 29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası ile ilgili Bilgi ve Yazılar

Kızılayın Amaçları

Yurdumuzda yararlı çalışmalarına her zaman tanık olduğumuz ve gurur duyduğumuz toplumsal yardımlaşma örgütümüz KIZILAY’ın başlıca amaçları şunlardır:
  • Yurt içinde aş evleri açarak yoksulların ve öksüz çocukların karnını doyurur.
  • Yurdumuzda aniden meydana gelen yangın, deprem, su ve sel felâketlerinde hemen yardım ekipleri gönderir, şefkatli elleriyle yaraları sarar. Barınak, yiyecek ve yakacak sağlar.
  • Yabancı ülkelerde olan doğal âfetlerde ve bulaşıcı hastalıklarda da o ülkelere yardım elini uzatır.
  • Barışta Kızılay’a bağlı olarak faaliyet gösteren sağlık kurumları halka -çeşitli hizmetler sunar.
  • Kızılay’a bağlı Mavi Melekler kolu yurdun dört bir yanını gezerek, kan bağışında bulunmak isteyenlerden kan toplar ve bunları kan bankasında biriktirir. Hastanelerde ve öteki sağlık kurum ve kuruluşlarında kana ihtiyacı olan hastalara bu kanlar yeniden yaşama şansı verir, kurtulmalarını sağlar.
  • Kızılay yaz aylarında kimsesiz çocuklara yaz kampları açar.
  • Yurdumuzda insanların birbiriyle dayanışma ve yardımlaşma simgesi olan Kızılay’a sürekli yardımlarda bulunmalıyız. Kızılay yardım pullarından almalı, eğer maddî durumumuz iyi ise para ve mal yardımında bulunmalıyız. Çünkü Kızılay, yılın 365 günü her an, her saat bizlerin yardımına koşmak, sevgi dolu kalpleriyle bizleri teselli edip, yaralarımızı sarmak için hazır beklemektedir.
  Alıntı