02 Kasım 2023, 14:50
|
|
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
|
Yanıt: Altaylı Ali Erbaş'a çok sert yüklendi "Mustafa Kemal Atatürk adı kirlenmemiş o
Alıntı:
KoJiRo kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı
Üstadım bir insana ulu denilmez ulu yüce demek ALLAHTA'N başka ulu yüce yoktur çünkü ALLAH'U EKBER türkçesi tanrı uludur bu şirktir haşa atatürk ALLAH değildir şimdi yazıcaklarım pek hoşuna gitmicek yanlış anlama bunlar gerçekler ve olanlar..
1924 Anayasası'nda yapılan değişiklikler
10 Nisan 1928 tarihinde yapılan değişiklikle Anayasa'nın 2 maddesinde yer alan “Türkiye Devleti'nin dini İslam'dır” hükmü çıkarılmıştır. Ayrıca milletvekillerinin yeminlerindeki vallahi kelimesi “namusum üzerine söz veririm” ifadesiyle değiştirilmiştir.
"Dini ve namusu olanlar aç kalmaya mahkumdurlar." M. Kemal Paşa (Paşaların Kavgası, Kâzım Karabekir)
Yer : Ankara İstasyonu özel kalem binası Tarih : 10 Temmuz 1923 «10 Temmuz 1923 Ankara istasyonundaki kalem-i mahsus(özel kalem) binasında Fırka nizamnamesini müzakereden(Parti tüzüğünü inceledikten) sonra, Gazi ile yalnız kalarak hasbihallere başlamıştık. “Dini ve namusu olanlar aç kalmaya mahkumdurlar” dediler. Kendisini hilâfet ve saltanat makamına layık gören ve bu hususlarda teşebbüslerde de bulunan, din ve namus lehinde türlü sözler söyleyen ve hatta hutbe okuyan, benim kapalı yerlerde baş açıklığımla lâtife eden, fes ve kalpak yerine kumaş başlık teklifimi hoş görmeyen Mustafa Kemal Paşa, benim hayretle baktığımı görünce, şu izahatı verdi: “Dini ve namusu olanlar kazanamazlar, fakir kalmaya mahkumdurlar! Böyle kimselerle memleketi zenginleştirmek mümkün değildir. Bunun için önce din ve namus anlayışını değiştirmeliyiz. Partiyi(CHP'yi) bunu kabul edenlerle kuvvetlendirmeli ve bunları çabuk zengin etmeliyiz!”
Turkey Tuday adlı kitapta bu yazıyor
You speak of religion,” said he, when I had expressed my doubts as best I could. “ I hay^no religion ; and at troes I wish all religions at the bottom of the sea
Şüphelerimi elimden geldiğince dile getirdiğimde, sen dinden bahsediyorsun” dedi. “Ben bir dine inanmıyorum; ve Troes'ta tüm dinlerin denizin dibinde olmasını diliyorum
Şimdi böyle birini anmak doğrumu ?? adam kendisi söylüyor bunları ben değil bu yüzden genelde peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) anarız..islamla zerre kadar alakası olmayan ve müslümanlıkla alakası olmayan birini anmak caiz değil sen hiç bir kilisede müslümanların peygamberinin anıldığını duydunmu gördünmü ?? veya Fatih Sultan Mehmmet Hanın anıldığı ben görmedim duymadımda ben ali erbaşı sevmem onun tarafındada değilim ben ehli sünnetim peygamber efendimin izinden gidiyorum elimden geldiğince şimdi kalkıp diceksin bu adam atatürk düşmanı diye çoğu herkes bunu söylüyor bunlar doğrular ben demiyorum tarih diyor...
|
ULU önder ATATÜRK'ü tabii anacağız. O olmasa idi sen şimdi Fransız bir çocuk olabilir, en olmadı İngiliz kölesi olabilirdin.
Bayrağın olmaz, vatanın olmazdı. Bunu yapan adamı anmamak net İHANETTİR.
ŞU haritadan günümüzdeki haritaya ülkeyi çeviren kişi ULU'dur. Anmayan ise HAİNDİR.
Müslüman olanları da görüyoruz. Ülkenin içine ettiler. Yolsuzluk, her halt var. Kendisine müslümanım deyip BOP eşbaşkanı olanlar, müslümanlık türküsü çığırııp kayıp trilyonları hüpleten yine kuran deyip bakamara makara diyenleri de gördük.
Bir de ULU ÖNDER ATATÜR'ü. Şu satırları yazmamıza vesile olan ULU kişiyi .
Anmayanlar genelde zaten fetöcu pislikler oluyor. HAİN dedin ya, zaten anca öylesi meşrebe sahip haniler anmaz.
Not: Atatürk DİYANET'i kurdu zaten ve o diyanet ATASINI anmıyor.
KURAN'ım mealini ise o an müslüman aleminde en büyük din alimi olan Elmalı'ya yazdırdı .
Bu vesile bile O'nu anmak için büyük bir olay.
Ayrıca Ali denen diyanet şeysinin geçmisine bir bak. Kendi AKP kankaları bile FETÖCU diyor ona .
++
Ayrıca ULU TDK'ya göre "yararlı işler yapmış, büyük kimse" demektir. Hal böyleyken bu sıfata ülkede sadece ATATÜRK'ün nail olacağı tek gerçektir. Yani Atatürk ULU ve ULU ötesi dünya lideridir .
Ayrıca eklemeyi unuttum. Devletin dini olmaz. Devlet laik olur. Devletin dini olursa cemaat ve tarikat gibi zararlı cemiyetler türer. Aynen FETÖ DENEN TERÖRİSTLER gibi. Atatürk devlettten dini silerek ve diyanet'i kurup, laikliği getirerek ULULUK yapmış. Bu yüzden çok büyük bir adam işte.
------------------------------------------------------
“İnançlarınız sizi iyi bir insan yapmaz, davranışlarınız yapar.”
------------------------------------------------------
Konu rainbow6 tarafından (02 Kasım 2023 Saat 15:56 ) değiştirilmiştir.
|
|
Alıntı
|