Tekil mesaj gösterimi
Alt 06 Kasım 2023, 19:15   #130
JConsult
Regex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: ForumAdası'ndan Uzaklaştırılan Üyeler ve Gerekçeleri

@[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] adlı kullanıcı; foruma provokasyon amacıyla üye olduğu için süresiz yasaklandı.

Yıllardır interaktif sözlüklerde, üniversite yaşantım zamanında felsefe kulüplerinde ve dahi dost meclislerinde çok farklı insanlarla çok çeşitli siyasal, ideolojik ve din felsefesi üzerine tartışmalara girdim. (Forumlarda bu tarz konulardan bir nebze daha uzak durmaya çalışırım.) Ancak şunu gördüm ki inananın yobazı kadar inanmayanın yobazı da tehlikeli. Sırf provokasyon amacıyla, insanları tahrik etmek ve kışkırtmak için maalesef bu tarz davranışlar sergileyen arkadaşları üzüntüyle karşılıyorum. Çünkü bu tarz arkadaşlar yüzünden ateist deyince, deist deyince, agnostik deyince bireysel bir fikri savunan değil de milletin dinine imanına küfreden, karşısındakinin kutsal saydığıyla alay eden bir profil oluşuyor insanların nezdinde. Tıpkı din kisvesi altında duygu sömürüsü yapıp çıkar devşiren arkadaşlar gibi ne yazık ki bunun da ondan aşağı kalır yanı olmuyor.

Çok fazla kendimi açıklamayacağım; yukarıda verdiğim ipuçlarından bu gönderiyi okuyanlar zaten bir dogmatik veya dayatma fikrini forumda zoraki empoze etmediğimizi ve bilakis aykırı düşüncelerin de gerekliliğini şahsen savunduğumu, ancak somut olayda problem teşkil eden şeyin "bunun yolu ve yordamının yanlışlığında" olduğunu belirtmeye çalıştığımı anlayacaktır.

Yine şu şekilde bir örnek vereceğim; @[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] yıllardır tanıdığımız, buradan önceki forumda da müdavimimiz olan bir dostumuz. Kendisi de alabildiğine muhalif, politik konularda öne çıkar ancak bugüne kadar kimseye hakaret etmedi, forumu provoke etmeye çalışmadı, insanları germeye uğraşmadı.

Nitekim bir ortama girdiğinizde doğrudan bu tarz konular açmak, açılmış konularda saldırgan üsluplar kullanarak yorumlar yapmak yerine önce ortama adapte olmaya çalışırsın. Bodozlama dalıp milletin kutsalına dil uzatırsan aldığın tepkileri de göğüslemiş olursun.

Herhangi bir dine ya da inanca mensup olmayan biri; olgusal anlamda "din" kavramına saygı duymak zorunda değildir. Ancak herkes, karşısındaki kişinin ya da bir topluluğa hitap ediyorsa o toplulukta yaygın bulunan inancın kutsal sayıldığı hallerde buna uygun, ölçülü ifadeler kullanmalıdır.

Hepsini bir kenara bırakırsak, @[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] kullanıcısının üye olduğu andan itibaren kullandığı bütün IP adresleri Proxy/VPN'den ibarettir. Art niyet barındırmayan bir insan özellikle anonim olmak için buna kasmaz. Başka ek açıklama yapmaya lüzum yok sanırım...

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.