Tekil mesaj gösterimi
Alt 17 Kasım 2023, 12:59   #4
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili Bilgi ve Yazılar

Öğretmen nedir? Ne İş Yapar?

Her toplumda Öğretmen, eğitim hedefleri doğrultusunda bireylere eğitim ve öğretim sunmakla görevli kişiye resmi veya gayri resmi verilen mesleki ünvandır. Öğretmenler, genellikle bir okulda veya akademide veya belki de açık hava gibi başka bir ortamda öğrencilerin öğrenmesini kolaylaştırır.

Daha genel anlamda ise Öğretmen; öğretme işini görev edinen kişiye denir. Bununla birlikte gayri resmi olarak öğretmen rolü herkes tarafından üstlenilebilir. Öğretmenler, okuryazarlık ve aritmetik, zanaatkarlık veya mesleki eğitim, sanat, din, yurttaşlık, topluluk rolleri veya yaşam becerileri konularında eğitim verebilir.

Öğretmenlik bir meslektir. Kişinin öğretmen olabilmesi için öğretmen yetiştiren bir okulu bitirmesi gerekir. Öğretmenin farklı yollarına genellikle pedagoji denir. Resmi olarak öğretmenlik görevleri, üzerinde anlaşmaya varılan müfredata göre ders hazırlamayı, öğrencilerine ders vermeyi ve öğrencinin ilerlemesini değerlendirmeyi içerir.

Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre öğretmen, ‘Mesleği bilgi öğretmek olan kimse, hoca, muallim veya muallime’ olarak tanımlanır. Öğretmenlik, alan eğitimi ve pedagojik formasyon gibi süreçlerin ardından edinilebilen bir meslektir.

Bir öğretmenin rolü kültürler arasında farklılık gösterebilir.

Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı