Tekil mesaj gösterimi
Alt 18 Kasım 2023, 12:01   #4
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: Marketlerde Yerli Ürün İçin Raflar Olmalı mı?

Alıntı:
Piruze kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Zaten bu ürünleri kaliteli diye tercih ediyorduk malum marketlerdeki ürünlere kalitesiz gözüyle bakıyorduk insanlar hala starbucktan vazgeçmiyor misal
Evet kaliteli ürünler üretmek şart
Benim halen anlayamadığım nokta, insanlar toplumsal olarak veya topluluk olarak bir şeyler yapılmaya kalktığında bir şeyler için adım atıyor.
İşte bu böyle değil, gönülden gelerek bireysel olarak yapılmalı. İnsanlarda ticari ahlak kalmadı ki.
Her şeyin fiyatını gerektiğinden fazla stokçuluk yaparak artırıp da, gündem olunca yok ben kola satmayı bıraktım diyerek benim gözümü boyayamaz.

Haddinden fazla zam yapılarak boğazından geçen para helal oluyor da, kola satınca mı helal olmuyor. Bunlar tamamen toplumsal baskı. Kola satmıyor oluşunu eleştirmiyorum, sadece bana tavırları ironik geliyor.

Dediğim gibi hayatımız normale döndüğünde de, herkesin bireysel olarak, üzerine düşeni yapması önemli.

Ürünün kalitesi mi artırılacak, yoksa fiyatlarda adil mi olunacak, yerli ürünler mi teşvik edilecek, yerli üretime mi ağırlık verilecek veya yerli ürünler almaya mı yöneleceğiz;
İşte tüm bunlar bireysel olarak aslında ülkemiz için normal şartlarda yapmamız gerekenler.
Ben Filistin olayları bitince, aynı tas aynı hamam olacağını düşünüyorum da bakalım.
  Alıntı