Tekil mesaj gösterimi
Alt 01 Aralık 2023, 13:52   #4
Çevrimdışı
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: 1 Aralık Dünya AIDS Günü ile ilgili Bilgi ve Yazılar

AIDS Hakkında 7 Şaşırtıcı Gerçek
  • HIV, Şempanzelerden kaynaklanmaktadır. İnsan immün yetmezlik virüsü, şempanzeler ve maymunlardaki virüslerden geldiği bilinmektedir.
  • Bugüne kadar, insan kanında bilinen en eski HIV-1 enfeksiyonu vakası, 1959’da, o zamanlar Belçika Kongo’su olan Kinşasa’da ölen bir adamdan alınan örnekte tespit edilmiştir.
  • HIV, yıllarca semptom göstermeyebilir ve on yıl boyunca enfekte olmak ve kesinlikle iyi hissetmek mümkündür – bu süre zarfında enfeksiyonun bir başkasına bulaşması da hala olasıdır. Dolayısıyla AIDS virüsü taşıyan bir kimse her zaman hasta şekilde hissetmeyebilir.
  • Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, ABD’de yaşayan her beş kişiden birinin virüse sahip olduğunu bilmediğini tahmin ediyor.
  • Azınlıklar daha çok enfekte… Yeni HIV enfeksiyonu vakaları en çok azınlık gruplarında yaygındır – bu, eğitim eksikliği, yoksulluk ve damgalanma gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanmaktadır.
  • Çocuklar da aynı tehlikede… 2011 yılı sonu itibariyle dünya genelinde 3,3 milyon çocuk HIV ile yaşıyordu.
  • 2021’de yaklaşık 1,5 milyon kişi HIV ile yeni enfekte oldu. Yine 2021 verilerine göre yaklaşık 550 bin ile 860 bin kişinin kişinin AIDS’e bağlı hastalıklardan öldüğü tahmin ediliyor. 2021’de 28,7 milyon kişi antiretroviral tedaviye erişiyordu.

Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı